top icon
Κόσμος

Toyota MR2 με κινητήρα από GR Corolla ετοιμάζουν οι Ιάπωνες;

Οι φήμες θέλουν την Toyota να εργάζεται σε ένα νέο project αναβίωσης του MR2, που δεν θα είναι ηλεκτρικό, αλλά θα έχει κινητήρα από GR Corolla.

Η Toyota έχει «καταθέσει» τα σχέδιά της για το εξηλεκτρισμό της γκάμας και προς αυτή την κατεύθυνση είναι ξεκάθαρο ότι βαδίζει. Ωστόσο, όταν έχεις στα… ράφια σου κορυφαία προϊόντα, οφείλεις τα αξιοποίησης με διάφορους τρόπους.

Για παράδειγμα όταν έχει έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, όπως αυτόν που εφοδιάζεται το GR Corolla, τον υπερτροφοδοτούμενο 3κύλινδρο βενζίνης, θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει και σε ένα επερχόμενο μοντέλο, με σπορ γονίδια, όπως το MR2, που αγαπήθηκε από πολλούς και λείπει αναμφίβολα σε αρκετούς.

Toyota

Τις φήμες διέδωσε ένα ιαπωνικό Μέσο, το Best Car, το οποίο μάλιστα επικαλείται αξιόπιστη πηγή, που θέλει την αναβίωση του MR2, με θερμικό κινητήρα, όχι ηλεκτρικό και ούτε καν υβριδικό.

Ο 1.600άρης κινητήρας με τους τρεις κυλίνδρους αποδίδει 300 ίππους και 370 Nm ροπής, δύναμη που είναι περισσότερο από ικανοποιητική για ένα διθέσιο μοντέλο. Αντίθετα όμως από την Corolla, η δύναμη στο MR2 θα περνάει μόνο στους πίσω τροχούς, όπως στο μοντέλο των προηγούμενων γενιών.

Toyota BEV - Toyota MR2

Τροφή στις φήμες εξάλλου έχει δώσει και η ίδια η Toyota, η οποία, το 2021 είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο με τα σήματα GR, που παρέπεμπε ευθέως στο διθέσιο μοντέλο με τον κινητήρα στο κέντρο. Η νοσταλγική διάθεση που δείχνει η Toyota με τις παρουσιάσεις διάφορων concept δεν είναι απαραίτητο ότι αφορά και την παραγωγή τους.

Ενδεχομένως να το δούμε σε δημόσιους δρόμους, όχι όμως στους δικούς μας, αλλά σ’ αυτούς της Ιαπωνίας, με περιορισμένη παραγωγή του μοντέλου και αποκλειστική διάθεση στην αγορά της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου.

Toyota BEV

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ