top icon
Κόσμος

Toyota: Νέα γραμμή παραγωγής κινητήρων στην Πολωνία

Η Toyota διευρύνει το κατασκευαστικό της στίγμα στην Πολωνία με μια νέα και έκτη κατά σειρά γραμμή παραγωγής υβριδικών ηλεκτροκινητήρων.

Η Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP) εγκαινίασε τη δεύτερη γραμμή παραγωγής της για την τελευταία γενιά του κινητήρα 1.5L TNGA, ο οποίος, μαζί με το ηλεκτρικό υβριδικό κιβώτιο ταχυτήτων που παράγεται επίσης στο TMMP, τροφοδοτεί το Toyota Yaris, το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021, καθώς και το Yaris Cross.

Αυτή είναι η έκτη γραμμή παραγωγής υβριδικών ηλεκτροκινητήρων και συστημάτων μετάδοσης που έχει εγκαταστήσει η Toyota στην Πολωνία τα τελευταία τρία χρόνια.

Toyota

Η Toyota ξεκίνησε στη χώρα την παραγωγή εξηλεκτρισμένων κινητήριων μονάδων το 2018 με αρχή το κιβώτιο ταχυτήτων e-CVT για το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης 4ης γενιάς των 1,8 λίτρων στην τοποθεσία Wałbrzych της TMMP. Τρία χρόνια μετά, με έντονη εστίαση στο μέλλον της ηλεκτροκίνησης, η Toyota συνέχισε να επενδύει στην Πολωνία στην παραγωγή εξαρτημάτων που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση, καθώς και στην τελευταία γενιά κινητήρων που έχουν κατασκευαστεί με βάση την Toyota New Global Architecture (TNGA).

Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει στην Πολωνία από τρεις γραμμές παραγωγής για υβριδικούς κινητήρες TNGA και υβριδικά κιβώτια ταχυτήτων. Η TMMP κατασκευάζει επίσης στη χώρα και τις γεννήτριες των εν λόγω μονάδων που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του υβριδικού ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης της κίνησης.

Στα δύο εργοστάσια παραγωγής στο Walbrzych και στο Jecz-Lazkowice, στην Κάτω Σιλεσία, κοντά στα σύνορα Γερμανίας και Τσεχίας, απασχολούνται αυτή τη στιγμή περί τους 3.300 εργαζομένους.

Toyota

«Οι επενδύσεις στη χώρα καθοδηγούνται από δύο παράγοντες: τη δέσμευση της Toyota για ουδετερότητα άνθρακα και την αυξανόμενη ζήτηση των πελατών για προσιτά υβριδικά οχήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Τοyota.

Το εργοστάσιο στο Wałbrzych παράγει υβριδικά κιβώτια ταχυτήτων για αυτοκίνητα χαμηλών εκπομπών με κινητήρα 1,8 λίτρων, βενζινοκινητήρες 1,0 λίτρου καθώς και χειροκίνητα και ημιαυτόματα κιβώτια ταχυτήτων. Η τρέχουσα ετήσια παραγωγική του ικανότητα είναι 525.000 υβριδικά κιβώτια ταχυτήτων, 413.000 κινητήρες και 633.000 κιβώτια ταχυτήτων.

Το εργοστάσιο στο Jelcz-Laskowice παράγει βενζινοκινητήρες 1,5 και 2,0 λίτρων που βασίζονται στην πλατφόρμα TNGA με παραγωγική ικανότητα 312.000 μονάδων ετησίως.

Τα εργοστάσια της TMMP προμηθεύουν μονάδες συναρμολόγησης αυτοκινήτων της Toyota και των Groupe PSA και Lotus, που λειτουργούν από ευρωπαϊκές εταιρείες στην Τσεχία, τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, την Τουρκία και τη Ρωσία, και εκτός Ευρώπης: σε Νότια Αφρική και Ιαπωνία.

Toyota

Τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ η TMMP προχώρησε στο μετασχηματισμό της, οι πωλήσεις υβριδικών οχημάτων της Toyota σημείωσαν αξιοσημείωτη άνοδο, με το υβριδικό μείγμα να έχει αυξηθεί από 30% σε 60% στις συνολικές ευρωπαϊκές πωλήσεις, φτάνοντας μάλιστα έως και το 70% στη Δυτική Ευρώπη.

Παγκοσμίως, η Toyota έχει πουλήσει περισσότερα από 18 εκατομμύρια υβριδικά οχήματα από το 1997 έως και τον Ιούλιο του 2021, επιτυγχάνοντας μία μείωση των εκπομπών CO2 που ισοδυναμεί με την πώληση 5,5 εκατομμύριων ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Toyota
  • Toyota
  • Toyota
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ