top icon
Κόσμος

Toyota: Το 66% του κόσμου πιστεύει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καίνε καύσιμο

Οι καταναλωτές αρχίζουν να αγκαλιάζουν τα ηλεκτρικά οχήματα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ωστόσο υπάρχει ένα τεράστιο κενό στον τομέα της ενημέρωσης που θα πρέπει να υπερβούν, πρωτίστως οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Αυτό κατέστη σαφές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης E-volution της Toyota, στην οποία αποκαλύφθηκε ένα άκρως εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο που δείχνει πόσα λίγα γνωρίζει ο κόσμος για τα ηλεκτρικά και ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Και μάλιστα για βασικούς παραμέτρους τους.

Πιο συγκεκριμένα, σε μια προσπάθεια της ιαπωνικής εταιρείας να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε σχέση με τα ηλεκτρικά οχήματα, το 2019 τέθηκε στους ανθρώπους μια απίστευτα απλή ερώτηση: «Έχει ένα BEV κινητήρα που καταναλώνει καύσιμο;». Η απάντηση είναι προφανώς «όχι», ωστόσο το 66% των ερωτηθέντων είπε «ναι».

Η ερώτηση τέθηκε ξανά φέτος και τα αποτελέσματα ήταν τα ακριβώς τα ίδια, καθώς το 66% των ανθρώπων εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν κινητήρα που καταναλώνει καύσιμο.

Το εντυπωσιακό αυτό εύρημα, αν μη τι άλλο, έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες πάνω από το 70% των ανθρώπων «θα σκεφτόταν να αγοράσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο μέλλον». Κάτι που μοιραία εγείρει αρκετές αμφιβολίες για την αξιοπιστία τους…

Οι εκπλήξεις όμως δεν περιορίζονται στην παραπάνω απάντηση. Στην ίδια έρευνα της Toyota, όταν οι άνθρωποι ρωτήθηκαν «αν τα υβριδικά πρέπει να μπαίνουν στην πρίζα ή όχι, προκειμένου να οδηγηθούν», το 75% των ερωτηθέντων απάντησε «ναι».

Toyota Hybrid - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Οι ιθύνοντες της Toyota παραδέχθηκαν ότι το συγκεκριμένο στατιστικό στοιχείο είναι «απογοητευτικό». Πολλώ δε μάλλον για μια εταιρεία που έχει επενδύσει πολλά, σε χρόνο, έρευνα και χρήμα, παρουσιάζοντας το υβριδικό Prius πριν από δύο δεκαετίες. Και πλέον μια σειρά υβριδικών μοντέλων, συμπεριλαμβανομένων των Yaris, Corolla, Camry και RAV4.

Όπως είναι προφανές τόσο η Toyota όσο και άλλοι κατασκευαστές πρέπει να προσπαθήσουν πολύ περισσότερο προκειμένου να ενημερώσουν τους καταναλωτές σχετικά με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και τις διαφορές ανάμεσα στα υβριδικά, τα plug-in υβριδικά, τα ηλεκτρικά με μπαταρία ή κυψέλες καυσίμου.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ