top icon
Κόσμος

Τρεις νέες Lamborghini μέσα στο 2022

Η Lamborghini ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει μέσα στη χρονιά τρεις νέες δημιουργίες, με την πρώτη να αποκαλύπτεται εντός του μήνα.

Η Lamborghini συνέχισε τη θετική εμπορική της πορεία σημειώνοντας νέο ρεκόρ πωλήσεων το πρώτο εξάμηνο του 2022 καθώς και ρεκόρ όσον αφορά τον κύκλο εργασιών και την κερδοφορία της.

Πιο συγκεκριμένα, οι παγκόσμιες παραδόσεις της ιταλικής εταιρείας ανήλθαν στις 5.090 μονάδες (+4,9%), ενώ από πλευράς χρηματοοικονομικών δεικτών ο τζίρος της έφτασε τα 1,33 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 30,6% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2021. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν επίσης κατά 69,6%, από 251 εκατ. ευρώ στα 425 εκατ. ευρώ.

Το αντίστοιχο λειτουργικό περιθώριο κέρδους ήταν 31,9%, από 24,6% την προηγούμενη περίοδο. Ο Stephan Winkelmann, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lamborghini, σχολίασε: «Φτάσαμε στο τέλος ενός εξαιρετικού πρώτου εξάμηνου, παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα που προκαλείται από τη γεωπολιτική κατάσταση. Οι προοπτικές είναι εξίσου θετικές, με τις παραγγελίες που έχουν ληφθεί ήδη να καλύπτουν ολόκληρη την παραγωγή του 2023».

Ο Paolo Poma, Διευθύνων Σύμβουλος και Οικονομικός Διευθυντής της Lamborghini, πρόσθεσε: «Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος, αλλά η Lamborghini την αντιμετωπίζει με επιτυχία χάρη σε μια σαφή μακροπρόθεσμη στρατηγική, η οποία ενισχύεται από τη μεγάλη απήχηση της μάρκας. Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου υπογραμμίζουν τη θετική τάση και ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι μπορούμε να κλείσουμε το 2022 με σημαντική αύξηση των αποτελεσμάτων σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος».

Ποσοστιαία, η κατανομή των πωλήσεων της Lamborghini στο Η1 σε Αμερική, Ασία-Ειρηνικό και EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) ήταν στο 34%, 25% και 41%, αντίστοιχα. Πιο συγκεκριμένα, οι HΠΑ είναι η Νο 1 αγορά (1.521 μονάδες), ακολουθούμενη από την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο (576), τη Γερμανία (468), το Ην. Βασίλειο (440) και τη Μ. Ανατολή (282).

Όσον αφορά τα μοντέλα, η Urus απέσπασε το 61% των πωλήσεων ενώ τα σούπερ σπορ αυτοκίνητα της μάρκας, η Huracán και η Aventador, το 39%.

Lamborghini

Νέα μοντέλα για την Lamborghini

Όπως ανακοίνωσε η ιταλική εταιρεία, μέσα στο 2022 θα παρουσιαστούν τρία νέα μοντέλα. Ή, πιο σωστά, τρεις νέες εκδόσεις, με τις δύο να αφορούν την Urus και την τρίτη την Huracán. Όπως αποκαλύπτουν οι ιθύνοντες της μάρκας, το ένα από αυτά θα αποκαλυφθεί μέσα στο μήνα που ήδη διανύουμε.

Σύμφωνα τις έως τώρα πληροφορίες, η Huracan θα αποκτήσει μια… οff-road έκδοση, με τετρακίνηση ασφαλώς  και αυξημένο ύψος από το έδαφος, που θα φέρει την ονομασία Sterrato.

Όσον αφορά την Urus, όλα δείχνουν ότι η ιταλική εταιρεία θα σκοπεύει να αθροίσει στην προϊοντική ατζέντα του SUV μοντέλου της μια plug-in υβριδική εκδοχή καθώς και μια συμβατική με ακόμα μεγαλύτερα επιτεύγματα στον τομέα της απόδοσης.

Lamborghini Sterrato

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ