top icon
Επικαιρότητα

Varsovia Concept: Από την Πολωνία με αγάπη!

Ένα φουτουριστικό πρωτότυπο από την Πολωνία με υβριδική καρδιά και πληθώρα καινοτομιών. Κυρίως, στο εσωτερικό του.

Η Varsovia Motor Company είναι μια άσημη start-up εταιρεία της Πολωνίας, η οποία παρουσίασε σήμερα συνεργασία με το σχεδιαστικό στούντιο Kadler τη δική της εκδοχή σε μια κατηγορία στην οποία οι Γερμανοί, αλλά και πολλά ακόμα σεντάν πολυτελείας από τη Βρετανία, κυριαρχούν. Ασφαλώς, δεν πρόκειται για ένα αυτοκίνητο έτοιμο να μπει στην παραγωγή, αλλά για μια σπουδή που προτάσσει μερικές ενδιαφέρουσες λύσεις επιχειρώντας να μετατρέψει την καμπίνα σε έναν χώρο… ευχάριστης διαβίωσης. Και όχι μόνο.

Ενδεικτικά, στο Varsovia Concept η θέση του συνοδηγού λάμπει δια της απουσίας της, καθώς τη θέση του έχουν πάρει ένα… τραπέζι, πάνω στο οποίο εδράζονται δύο αναδιπλούμενες στην οροφή(!) οθόνες διαμέτρου 19 ιντσών, οι οποίες καθίστανται ιδανικές για την περιήγησή σας στο διαδίκτυο. Την ίδια στιγμή, οι πίσω επιβάτες της πολωνικής λιμουζίνας μπορούν να απολαύσουν τις μετακινήσεις τους χάρη στα κλιματιζόμενα καθίσματα, τα οποία παρέχουν και υπηρεσίες… μασάζ. Οι δημιουργοί του αυτοκινήτου αναφέρουν, επίσης, πως ειδικοί σένσορες, σε συνδυασμό με τις ενσωματωμένες στην καμπίνα κάμερες, μπορούν να ανιχνεύσουν τα επίπεδα κόπωσης των πίσω επιβατών, ρυθμίζοντας ανάλογα τη σκληρότητα των καθισμάτων, τα επίπεδα φωτισμού της καμπίνας(!) καθώς και το είδος της μουσικής που θα αναπαραγάγει το πρωτοποριακό ηχοσύστημα του οχήματος.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η καμπίνα απαρτίζεται αποκλειστικά από ξύλο, αλουμίνιο και δέρμα, με το πλαστικό να λάμπει δια της απουσίας του.

Σε ότι αφορά στην κινητήρια μονάδα, η Varsovia Motor Company αναφέρει πως το πρωτότυπό της εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, με τον θερμικό κινητήρα να λειτουργεί ως γεννήτρια φόρτισης των μπαταριών. Η ηλεκτρική αυτονομία του οχήματος ανέρχεται στα 350 χλμ., σύμφωνα με την Varsovia Motor Company και η συνολική-συνδυαστική, τα 850 χλμ., ενώ η επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 5 δλ.

Η εταιρεία ευελπιστεί να παρουσιάσει ένα «ζωντανό» πρωτότυπο σε μια από τις επερχόμενες διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτου έχοντας ως στόχο να προσελκύσει το ενδιαφέρον τουλάχιστον 50 αγοραστών._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ