top icon
Κόσμος

Η λιμουζίνα του Πούτιν μπαίνει στην παραγωγή στη Ρωσία σε πρώην εργοστάσιο της Toyota

Το Aurus Senat είναι το επίσημο αυτοκίνητο του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Ρωσία θα αρχίσει να κατασκευάζει την πολυτελή λιμουζίνα της Aurus, την οποία χρησιμοποιεί ο Πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν, σε πρώην εργοστάσιο της Toyota που βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη, δήλωσε ο εκτελών χρέη αναπληρωτή πρωθυπουργού, Ντένις Μαντούροφ.

Το Aurus Senat, μια ρετρό λιμουζίνα που βασίζεται στα μοντέλα της ZIL που μεσουρανούσαν την σοβιετική εποχή, είναι το επίσημο προεδρικό αυτοκίνητο της Ρωσίας.

Με αυτό το αυτοκίνητο ο Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίστηκε χθες στην τελετή ορκωμοσίας του στο Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος παρουσίασε επίσης ένα από τα οχήματα στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, η παραγωγή του Aurus Senat στο εργοστάσιο της Αγίας Πετρούπολης θα ξεκινήσει στα τέλη του 2024.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πρώην εργοστάσιο της Toyota είχε παραδοθεί στην Aurus εδώ και πολύ καιρό. Συγκεκριμένα, η Toyota μεταβίβασε το εργοστάσιο στην κρατική εταιρεία NAMI, η οποία έχει πλειοψηφικό μερίδιο στη μάρκα Aurus, τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

Η Aurus Motors άρχισε να κατασκευάζει τα αυτοκίνητά της στην περιοχή Ταταρστάν της Ρωσίας, η οποία βρίσκεται περίπου 1.000 χιλιόμετρα από τη Μόσχα, το 2021.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Autostat, φέτος περίπου σαράντα αυτοκίνητα με το σήμα της Aurus έχουν πωληθεί στη Ρωσία.

Το Aurus Senat κινείται από έναν V8 κινητήρα με χωρητικότητα 4,4 λίτρων που αποδίδει σχεδόν 600 ίππους. Ο κινητήρας έχει αναπτυχθεί από την ρωσική NAMI, αν και φημολογείται ότι η Porsche συνέβαλε στην εξέλιξή του.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ