top icon
Κόσμος

Βρήκαμε το ηλεκτρικό SUV με την μεγαλύτερη αυτονομία

Κατασκευάζεται στην Ευρώπη, προέρχεται από την Αμερική και μπορεί να καλύψει την απόσταση Λονδίνο-Κλασκώβη ή Παρίσι-Φρανκφούρτη χωρίς στάση για επαναφόρτιση.

Ο λόγος, για το νέο Fisker Ocean, ένα ηλεκτρικό SUV που επισήμως μπορεί να καλύψει με μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας του απόσταση μήκους 707 χλμ.

Το Ocean «προσπερνά» έτσι, βάσει των επίσημων μετρήσεων κατά WTLP, την εμβέλεια που μπορεί να εξασφαλίσει ο… πρωταθλητής στον τομέα Tesla Model X (587 χλμ.).

Προς ώρας, η Fisker δεν έχει δημοσιοποιήσει λεπτομερείς για τις προδιαγραφές της μπαταρίας του ηλεκτρικού Ocean, το οποίο θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις low-range και μια high-range.

Οι εν λόγω εκδόσεις θα φέρουν την ονομασία Sport, Ultra και Extreme και θα χρησιμοποιούν μπαταρίες που παρέχονται από την κινεζική CATL με χημεία κυψελών νικελίου-μαγγανίου-κοβαλτίου (NMC), η οποία, σύμφωνα με την Fisker, προσφέρει «ένα συνδυασμό κορυφαίας εμβέλειας και απόδοσης στην κατηγορία».

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η έκδοση Extreme, πέρα από τη μεγαλύτερη μπαταρία, θα τροφοδοτείται από δύο κινητήρες που θα αποδίδουν σε συνδυασμό ισχύ κοντά στους 560 ίππους, ενώ οι πιο… ταπεινές Sport και Ultra από μία ηλεκτρική μονάδα με απόδοση κοντά στους 280 ίππους.

Fisker Ocean

Το Fisker Ocean θα παράγεται από τα τέλη του επόμενου κιόλας μήνα επί ευρωπαϊκού εδάφους. Και συγκεκριμένα από την γνωστή Magna Styer που έχει την έδρα της στην Αυστρία.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Fisker, μέσα στο 2023 στόχος της εταιρείας είναι η παραγωγή να φτάσει τις 40.000 μονάδες, κάτι όμως που φαντάζει αρκετά αισιόδοξο με δεδομένο ότι η παραγωγή του «πιο βιώσιμου αυτοκινήτου στον κόσμο» θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Όπως και να ‘χει, η Fisker αναμένει την επίσημη ευρωπαϊκή πιστοποίηση του νέου Ocean στις 28 Απριλίου 2023, με τα πρώτα Fisker Centers+ να ανοίγουν στη Βιέννη και την Κοπεγχάγη στις 11 Απριλίου – αργότερα θα ακολουθήσουν και άλλες μονάδες πώλησης ανά την Ευρώπη.

Fisker Ocean

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ