top icon
Κόσμος

Η Fisker θα κατασκευάζει το ηλεκτρικό Ocean στην Αυστρία

Η Fisker ανακοίνωσε σήμερα τη διεύρυνση τη συνεργασίας της με την Μagna και την κατασκευή στις εγκαταστάσεις της τελευταίας στο Graz της Αυστρίας του νέου, αμιγώς ηλεκτροκίνητου Ocean.

Η αμερικανική εταιρεία Fisker ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή μιας δεσμευτικής συμφωνίας με την αυστριακή Magna International Inc., γνωστότερη και ως Magna.

Μαζί με τις προηγουμένως συμφωνίες για την κοινή χρήση συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, καθώς και πλατφορμών που προορίζονται για ηλεκτρικά οχήματα, η σημερινή είδηση έρχεται να ολοκληρώσει το πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2020.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν επίσης ότι η παραγωγή του ηλεκτρικού Ocean αναμένεται να ξεκινήσει στις 17 Νοεμβρίου του 2022 στο εργοστάσιο της αυστριακής εταιρείας στο Graz, στο οποίο έχουν ήδη κατασκευαστεί περισσότερα από 3,7 εκατομμύρια οχήματα για αρκετές ανά τον κόσμο αυτοκινητοβιομηχανίες.

«Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη συνεργασία μας πέρα ​​από την ανάπτυξη πλατφορμών και την κατασκευή του Fisker Intelligent (FI) Pilot. Είμαι πολύ σίγουρος ότι η Fisker και η Magna θα προσφέρουν ένα απίστευτο προϊόν στους πελάτες» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fisker, Henrik Fisker.

Η εν λόγω συμφωνία καλύπτει προγραμματισμένους που σχετίζονται με τους όγκους παραγωγής, καθώς και το κόστος, καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του προγράμματος, το οποίο ολοκληρώνεται το 2029.

«Η συνεργασία μας με την αμερικάνικη εταιρεία είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα που δείχνει τις μοναδικές δυνατότητες που προσφέρει η Magna ως προμηθευτής για την παροχή τεχνολογιών και οχημάτων παγκόσμιας κλάσης για τους πελάτες μας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Magna Steyr, Frank Klein.

Fisker Ocean Magna

Το ηλεκτρικό Fisker Ocean

Το νέο Fisker Ocean θα χρησιμοποιήσει μια έκδοση της πλατφόρμας ηλεκτρικών οχημάτων που αναπτύχθηκε από τη Magna, η οποία όμως θα δειχθεί αρκετές επεμβάσεις από το «στρατόπεδο» της Fisker για τα δημιουργία του δαπέδου με την ονομασία «FM29». Η νέα αυτή πλατφόρμα θα είναι αλουμινένια και θα προσφέρει κορυφαίους χώρους – μα πάνω απ’ όλα περιορισμένο κόστος επιτρέποντας στην αμερικάνικη εταιρεία να λανσάρει το ηλεκτρικό Ocean στην αγορά των ΗΠΑ στην τιμή των 37.499 $ και κάτω των 32.000 € στη Γερμανία (συμπεριλαμβανομένων των φόρων και των επιδοτήσεων).

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το Ocean θα διατίθεται σε εκδόσεις με κίνηση σε δύο ή και στους τέσσερις τροχούς με την τελευταία να διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα… αγνώστων προς το παρόν στοιχείων σε κάθε άξονα. Η μπαταρία του θα έχει χωρητικότητα 80 kWh εξασφαλίζοντας μέγιστη αυτονομία που θα φτάνει από τα 400 και τα 480 περίπου χλμ.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η Fisker έχει συνάψει συμφωνία με το δίκτυο Electrify America στις ΗΠΑ ώστε να υπάρχει πρόσβαση στο δίκτυο ταχυφορτιστών των 350 kW της τελευταίας – χάρη σε αυτούς η ανάκτηση ηλεκτρικής ενέργειας για την κάλυψη 320 χλμ. θα γίνεται μέσα σε μόλις 30 λεπτά.

Η επίσημη αποκάλυψη του νέου Ocean θα πραγματοποιηθεί στο Los Angeles Auto Show τον προσεχή Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ