top icon
Κόσμος

Το Fisker Ocean και επίσημα στην Ευρώπη με αυτονομία 707 χλμ.

Η Fisker πήρε τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για την πώληση του νέου Ocean στην Ευρώπη και σήμερα, εκτός από την εντυπωσιακή αυτονομία του νέου EV της, μας αποκαλύπτει το σύνολο των τεχνικών περγαμηνών του που σίγουρα εντυπωσιάζουν.

Το νέο Fisker Ocean είναι η νέα άφιξη στην Ευρώπη στη κατηγορία των ηλεκτρικών SUV που επισήμως πλέον δύναται να καλύψει με μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας του απόσταση μήκους 707 χλμ.

Το Ocean «προσπερνά» έτσι, βάσει των επίσημων μετρήσεων κατά WTLP, την εμβέλεια που μπορεί να εξασφαλίσει ο… πρωταθλητής στον τομέα Tesla Model X (587 χλμ.).

Fisker Ocean

Το ηλεκτρικό Ocean θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, την low-range, για την οποία δεν ανακοινώνονται περαιτέρω στοιχεία, και την high-range, με τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν προς ώρας στη δεύτερη. Εδώ, η μπαταρία των 113 kWh προέρχεται από την κινεζική CATL διαθέτοντας χημεία κυψελών νικελίου-μαγγανίου-κοβαλτίου (NMC), η οποία, σύμφωνα με την Fisker, προσφέρει «ένα συνδυασμό κορυφαίας εμβέλειας και απόδοσης στην κατηγορία».

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η μέγιστη ισχύς φόρτισης θα φτάνει τα 250 kW, και σε αυτή την περίπτωση η αναπλήρωση του συσσωρευτή με ενέργεια σε σταθμό DC θα διαρκεί μόλις 33 λεπτά και 6 δλ.(!). Στην περίπτωση οικιακής φόρτισης Level 2 (Mode 3), η όλη διαδικασία δεν θα ξεπερνά σε χρόνο τις 12 ώρες.

Το νέο Fisker Ocean στην κορυφαία έκδοσή του ζυγίζει 2.433 κιλά, ενώ η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος φτάνει τα διόλου ευκαταφρόνητα 180 χλστ. με τους έξτρα τροχούς των 22 ιντσών και τα 165 χλστ. με τους στάνταρ των 20 ιντσών.

Fisker Ocean

Για την κίνηση του Ocean των 4,7 μ., η Fisker αναφέρει ότι η μέγιστη ισχύς του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης (με δύο ασφαλώς ηλεκτροκινητήρες για την «μεγάλη» έκδοση) φτάνει τους 468 ίππους, ενώ σε λειτουργία Boost τους 564 ίππους. Η δε μέγιστη ροπή ορίζεται στα 694,4 Nm στην πρώτη περίπτωση και στα 736,8 Nm στη δεύτερη.

Με αυτά τα αριθμητικά δεδομένα μόνο έκπληξη δεν αποτελεί τα γεγονός ότι, για το τυπικό πλην όμως ενδεικτικό των δυνατοτήτων της κατασκευής «0-100», το νέο Fisker Ocean απαιτεί χρόνο μόλις 4,0 δλ. Ιδιαίτερα θετικά… μηνύματα έρχονται και από την τελική ταχύτητα που για την περίσταση φτάνει τα 205 χλμ./ώρα.

Το Fisker Ocean θα παράγεται σε λίγες εβδομάδες από σήμερα επί ευρωπαϊκού εδάφους. Και συγκεκριμένα από την γνωστή Magna Styer που έχει την έδρα της στην Αυστρία.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Fisker, μέσα στο 2023 στόχος της εταιρείας είναι η παραγωγή να φτάσει τις 40.000 μονάδες, κάτι όμως που φαντάζει αρκετά αισιόδοξο με δεδομένο ότι η παραγωγή του «πιο βιώσιμου αυτοκινήτου στον κόσμο» θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Fisker Ocean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Fisker Ocean
  • Fisker Ocean
  • Fisker Ocean
  • Fisker Ocean
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ