Επικαιρότητα Κόσμος

VW Beetle Final Edition, το κύκνειο άσμα του σύγχρονου «Σκαραβαίου»

Οι πληροφορίες για την επικείμενη παύση παραγωγής του VW Beetle επιβεβαιώνονται με τον πλέον επίσημο τρόπο με την παρουσίαση στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού της καταληκτικής έκδοσης Final Edition.

Η VW το είχε εμμέσως προαναγγείλει (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ) και σήμερα, μέσω της επίσημης ενημέρωσης που διένειμε το αμερικανικό παρακλάδι της γερμανικής εταιρείας, είναι πλέον και επίσημο: το σύγχρονο Beelte αποσύρεται από τη γκάμα της VW μέσα στο 2019.

«Η απώλεια του Beetle μετά από τρεις γενιές, για σχεδόν επτά δεκαετίες, θα προκαλέσει μια σειρά από συναισθήματα στους πολλούς αφοσιωμένους οπαδούς του μοντέλου», δήλωσε ο Hinrich J. Woebcken, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Group of America Inc.

Και προσέθεσε:

«Καθώς προχωρούμε προς την κατεύθυνση μιας αυτοκινητοβιομηχανίας επικεντρωμένης στις Η.Π.Α. στα οικογενειακά μοντέλα ενισχύοντας συγχρόνως τη στρατηγική μας για την ηλεκτρική κινητικότητα με την πλατφόρμα MEB, δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για την αντικατάσταση του Beetle. Αλλά, όπως είδαμε με το I.D. Buzz, που είναι η σύγχρονη και πρακτική ερμηνεία του θρυλικού mini bus, θα ήθελα επίσης να πω “ποτέ μην πείτε ποτέ”. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε ένα έτος γιορτάζοντας ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα μας που θα καταλήξει με την παύση παραγωγής του μοντέλου στην Puebla τον Ιούλιο του 2019».

Θέλοντας να τιμήσουν ένα από τα πλέον εμβληματικά ονόματα-μοντέλα της ιστορίας του, το γερμανικό εργοστάσιο παρουσιάζει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού την έκδοση Final Edition, τόσο σε κλειστή όσο και σε «ξεσκούφωτη» έκδοση. Και οι δύο θα είναι διαθέσιμες σε πέντε διαφορετικά χρώματα και αρκετές στιλιστικές επεμβάσεις και πινελιές τόσο στις εξωτερικές επιφάνειες όσο και στην καμπίνα. Στις ΗΠA κάτω από το εμπρός καπό του αυτοκινήτου φιλοξενείται ένας 2λιτρος TSI κινητήρας με απόδοση 176 ίππων με τη ροπή να αγγίζει για την περίσταση τα 250 Nm,σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου