09 Ιουν 2018

VW Group: Καθυστερεί η παραγωγή 250.000 αυτοκινήτων εξαιτίας του WLTP

Ο Όμιλος VW ανέφερε ότι η παραγωγή 250.000 αυτοκινήτων απ’ όλα τα εμπορικά του σήματα θα καθυστερήσει κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου της χρονιάς εξαιτίας της πίεσης χρόνου που υπάρχει για την πιστοποίηση όλων των μοντέλων σύμφωνα με τις αυστηρότερες νόρμες του WLTP, του νέου Κύκλου Μέτρησης κατανάλωσης και καυσαερίων, που τίθεται σε ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου.

VW

Η εφαρμογή των νέων προδιαγραφών μέτρησης της κατανάλωσης και των καυσαερίων σύμφωνα με τις νόρμες πιστοποίησης του WLTP από την 1η Σεπτεμβρίου για όλα τα καινούργια αυτοκίνητα, θα περιορίσει προσωρινά τη διαθεσιμότητα ορισμένων μοντέλων του Ομίλου VW, κάτι που κάλλιστα θα μπορούσε να επηρεάσει τα κεφάλαια κίνησης όλων των εταιρειών που εσωκλείονται σήμερα στις αγκάλες του. Συνολικά, όλες οι μεγάλες κατασκεάστριες εταρείες καλούνται να αντιμετωπίζουν σημαντικές… συμφορήσεις στην παραγωγή τους, καθώς δεν προλαβαίνουν να πιστοποιήσουν τα μοντέλα τους σύμφωνα με τον πολύ πιο σύνθετο κύκλο δοκιμών WLTP.

Θυμίζουμε πως από την 1η Σεπτεμβρίου κανείς κατασκευαστής δεν θα είναι σε θέση να πουλήσει νέα οχήματα αν τα τελευταία δεν έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με τις αυστηρότερες και πιο αντιπροσωπευτικές σε πραγματικές συνθήκης κίνησης νόρμες του WLTP.

«Λόγω της εισαγωγής της νέας διαδικασίας δοκιμών WLTP, αναμένουμε το δεύτερο εξάμηνο του 2018 να επηρεαστεί στον όμιλο η παραγωγή 250.000 οχημάτων, τα οποία θα αναγκαστούμε να τα κατασκευάσουμε αργότερα απ’ ότι αρχικά είχαμε προγραμματιστεί», δήλωσε χθες η VW.

Αν και οι επιπτώσεις των ως άνω συμφορήσεων στις πωλήσεις δεν μπορούν να αποκλειστούν, ο Όμιλος VW επαναβεβαίωσε την Παρασκευή το στόχο του για πωλήσεις 10,7 εκ. μονάδων στα τέλη του 2018.

«Δουλεύουμε με μεγάλη πίεση για να διατηρήσουμε τις επιπτώσεις σε όσο το δυνατόν πιο χαμηλά επίπεδα», δήλωσε η VW.

Διαβάστε επίσης: Τι φέρνει ο WLTP, o νέος Κύκλος Μέτρησης κατανάλωσης και καυσαερίων;

Η Porsche, ο δεύτερος «τροφοδότης» κερδοφορίας στα πλαίσια του Ομίλου VW, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα περιορίσει προσωρινά τον αριθμό των μοντέλων που θα πωλεί στην Ευρώπη λόγω των συνεπειών του WLTP.

Ο Όμιλος VW δεν αναφέρθηκε στο κόστος που θα προκύψει από τις επικείμενες καθυστερήσεις στην παραγωγή 250.000 μοντέλων του.

Θυμίζουμε πως την περασμένη Τετάρτη, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, Herbert Diess, ξεκαθάρισε σε συνάντηση που είχε με το προσωπικό του εργοστασίου της VW στο Wolfsburg ότι η παραγωγή σ’ αυτό θα σταματήσει για ορισμένες ημέρες τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, εξαιτίας των προκλήσεων που επιβάλλει ο WLTP._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • VW
  • VW
Ετικέτες: