top icon
Επικαιρότητα

VW Tarok Concept: Για τη χώρα του καφέ

Το VW Tarok είναι ένα πρωτότυπο pick-up μοντέλο που παρουσιάστηκε σήμερα στο Σάο Πάολο και σύντομα αναμένεται να βρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής με προορισμό την αγορά της Βραζιλίας.

Η VW αναφέρει πως το νέο Tarok «είναι κατάλληλο και για άλλες περιοχές». Προς το παρόν, πάντως, πρόκειται για ένα πρωτότυπο που σύντομα θα «μεταλλαχθεί» σε μοντέλο ευρείας παραγωγής ούτως ώστε να πρωταγωνιστήσει στο εμπορικό τερέν των pick-up αυτοκινήτων στην αγορά της Βραζιλίας. Σε κάθε περίπτωση, θα τοποθετηθεί ένα κλικ πιο χαμηλά από το Amarok, καθώς το μήκος του δεν θα υπερβαίνει τα 5 μ. Από εκεί και πέρα, οι μεταφορικές του ικανότητες του μοντέλου, ακόμα και στην πρωτότυπη μορφή του, εμφανίζονται αρκετά πλήρεις, μ’ ένα πτυσσόμενο πάνελ στο πίσω μέρος να δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς αντικειμένων με μεγάλο μήκος και μία καμπίνα… κανονικών διαστάσεων να είναι ικανή να φιλοξενήσει έως και πέντε επιβάτες.

Σχεδιαστικό highlight του πρωτοτύπου που παρουσιάστηκε σήμερα στο Διεθνές Σαλόνι του Σάο Πάολο είναι η τύπου targa οροφή – κάτι που είναι μάλλον απίθανο να δούμε στην έκδοση ευρείας… αγροτικής κατανάλωσης. Στην υπάρχουσα εκδοχή του, το VW Tarok Concept κινείται από τον γνωστό 1.400άρη TSI κινητήρα της VW, o οποίος αποδίδει για την περίσταση 150 ίππους καταναλώνοντας δυνητικά και αιθανόλη. Συνδυάζεται δε με το γνωστό σύστημα τετρακίνησης 4Motion και αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Εντούτοις, τα μοντέλα παραγωγής δεν είναι βέβαιο πως θα τροφοδοτούνται από το ως άνω σύνολο, παρά από τον 2λιτρο TDI του γερμανικού ομίλου που θα αποδίδει ταυτόσημη ισχύ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ