Επικαιρότητα Κόσμος

Ξεκινά η παραγωγή του νέου Toyota Yaris στη Γαλλία

Η Toyota Motor Europe ανακοίνωσε την έναρξη παραγωγής του νέου Yaris στο εργοστάσιο της Valenciennes στη Βόρεια Γαλλία, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου.

Το Toyota Yaris 4ης γενιάς, αποτελεί το πρώτο μικρό όχημα της μάρκας που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture) GA-B, η οποία έχει δημιουργηθεί με στόχο να παρέχει καλύτερες επιδόσεις από πλευράς δυναμικής, οδική συμπεριφοράς και ασφάλειας, προσφέροντας ταυτόχρονα μεγαλύτερες σχεδιαστικές δυνατότητες.

Το εργοστάσιο της Toyota Motor Europe στη Γαλλία (Toyota Motor Manufacturing France) θα γίνει το τέταρτο κατά σειρά, όπου θα κατασκευαστεί αυτοκίνητο της ιαπωνικής μάρκας που έχει ως βάση την πλατφόρμα TNGA, έπειτα από εκείνα σε Τουρκία (C-HR και Corolla Sedan), Ηνωμένο Βασίλειο (Corolla Hatchback και Touring Sports) και Ρωσία (Camry και RAV4). Με αυτή τη στρατηγική, που βοηθά στη συγκέντρωση της παραγωγής, η Toyota στοχεύει στη μεγιστοποίηση των παραγωγικών της δυνατοτήτων, οι οποίες αφορούν τόσο στη συναρμολόγηση, όσο και στην παραγωγή επιμέρους εξαρτημάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο κινητήρας 1,5 λίτρων του νέου Yaris, ο οποίος κατασκευάζεται επίσης στην Ευρώπη και συγκεκριμένα, στο εργοστάσιο της Toyota στην Πολωνία.

Για την παραγωγή των οχημάτων που βασίζονται στην πλατφόρμα TNGA, η Toyota έχει προχωρήσει σε επιπλέον επένδυση αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 50% της αρχικής που έγινε στο εργοστάσιο της Γαλλίας. Η επένδυση, αφορούσε σε εκσυγχρονισμό εξοπλισμού και τεχνολογιών, ενώ παράλληλα ένας επιπλέον χώρος 3.500 τ.μ., είναι έτοιμος να φιλοξενήσει την παραγωγή νέων πλαστικών μερών από την ίδια την Toyota.

New Toyota Yaris

“Η έναρξη παραγωγής του Yaris 4ης γενιάς αποτελεί το πρώτο βήμα προς το στόχο της ετήσιας παραγωγής 300.000 μονάδων”, δήλωσε ο Luciano Biondo, Πρόεδρος και CEO της TMMF. “Με το εντελώς νέο compact SUV, Yaris Cross, που θα βρεθεί στις γραμμές παραγωγής μας από τα μέσα του 2021, είμαστε σε καλό δρόμο ώστε να πετύχουμε το στόχο μας. Η παραγωγή του Yaris Cross, θα υποστηριχθεί από επιπλέον επένδυση 100 εκατομμυρίων ευρώ”.

Όπως είναι γνωστό, το Toyota Yaris υπήρξε διαχρονικά ένα αυτοκίνητο που στόχευσε στην αγορά της Ευρώπης, όπου έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλές. Του λόγου το αληθές αποδεικνύεται από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του 2019, το Yaris σημείωσε 224.368 πωλήσεις, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20%, όσον αφορά στις συνολικές πωλήσεις της Toyota στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζουμε, πως χάρη στις δυνατότητες που παρέχει η νέα πολυχρηστική πλατφόρμα TNGA GA-B, το νέο Yaris διαθέτει πιο ευρύχωρο εσωτερικό και τεχνολογικά συστήματα τελευταίας γενιάς. Παράλληλα, το 4ης γενιάς υβριδικό σύστημα προσφέρει μεγαλύτερες δυνατότητες οδήγησης με μορφή ηλεκτρικής ενέργειας, παρέχοντας παράλληλα βελτίωση 20% στην εκπομπή CO2 (85 γραμμάρια/χλμ.) και μειωμένες τιμές κατανάλωσης, η οποία υπολογίζεται στα 3,7 λίτρα/100 χλμ. Ακόμη, το νέο Yaris εξοπλίζεται με το πακέτο προηγμένων τεχνολογικών συστημάτων ασφαλείας Toyota Safety Sense (TSS), από το οποίο ξεχωρίζει ο κεντρικός αερόσακος, που αποτελεί παγκόσμια πρωτιά σε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.  Φυσικά, όπως τόνισαν οι άνθρωποι της Toyota, η παραγωγή συνεχίζεται με βάση όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας από τον COVID-19.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου