Επικαιρότητα Κόσμος

Ξεκινά η παραγωγή του Volvo XC40 στην Κίνα

Το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018» θα κατασκευάζεται εφεξής και στην Κίνα στο πολύ-εργοστάσιο της Geely στο Luqiao.

Το Volvo XC40 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο διεθνές αυτοκινητικό τοπίο το 2017 αποτελώντας από τον Μάρτιο του 2018 το πρώτο μοντέλο του Σουηδού κατασκευαστή που έχει αποσπάσει τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς». Σήμερα, λόγω της αυξανόμενης ζήτησής του στις παγκόσμιες αγορές, το κατασκευαστικό αποτύπωμα του «μικρού» SUV μοντέλου της Volvo επεκτείνεται με την παραγωγή του να ξεκινά από την προσεχή κιόλας εβδομάδα και στην Κίνα, στην πόλη Luqiao, που βρίσκεται νότια της Σαγκάης.

Η συγκεκριμένη μονάδα κατασκευής οχημάτων ανήκει στην κινεζική Geely, στην ιδιοκτήτρια εταιρεία της Volvo Cars, και χαρακτηρίζεται από τους ιδιοκτήτες της ως «πολύ-εργοστάσιο», καθώς σε αυτό θα κατασκευάζεται, εκτός από το Volvo XC40, το νέο και αμιγώς ηλεκτροκίνητο Polestar 2. Αυτή τη στιγμή, στις εγκαταστάσεις του παράγεται ήδη ένα ακόμα «ομόσταβλο» μοντέλο που βασίζεται στο δάπεδο Compact Modular Architecture (CMA): το «01» της κινεζικής Lynk&Co.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα το XC40 «γεννιόταν» στο Βέλγιο, σε μονάδα παραγωγής οχημάτων της Volvo. Μέχρι και σήμερα, από τη συγκεκριμένη μονάδα έχουν παραχθεί πάνω από 100.000 αντίτυπα του νέου XC40.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό της «μαμάς» Geely, οι μονάδες παραγωγής στο Luqiao και στο Ghent της Κίνας θα επικεντρωθούν στην κατασκευή αυτοκινήτων που θα βασίζονται στο δάπεδο CMA, με εκείνες σε Torslanda (Σουηδία), Β. Καρολίνα (ΗΠΑ) και Chengdu και Daqing (Κίνα) να επικεντρώνονται σε οχήματα που «πατούν» στην πλατφόρμα Scalable Product Architecture (SPA)._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου