top icon
Επικαιρότητα

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Skoda Superb

Η τέταρτη γενιά του Skoda Superb ξεκίνησε να παράγεται στη μονάδα του Kvasiny στην Τσεχία.

Δεν έχουν περάσει περισσότεροι από δύο μήνες από τότε που η Skoda αποκάλυψε το ανανεωμένο Superb και σήμερα η τσέχικη εταιρεία ανακοινώνει πως τα πρώτα αντίτυπά του βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής της που βρίσκεται στο Kvasiny. Ως γνωστόν, η σημαντικότερη καινοτομία που εισάγει η νεότερη γενιά της ναυαρχίδας των Τσέχων είναι ότι θα διατίθεται για πρώτη φορά στα χρονικά και σε υβριδική έκδοση (λέγε με Superb iV), η οποία εξοπλίζεται με έναν κινητήρα βενζίνης της γενιάς TSI με χωρητικότητα 1,4 λίτρων κι έναν ηλεκτροκινητήρα, που αποδίδουν συνδυαστικά ισχύ 218 ίππων με μέσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κάτω των 40 μόλις gr./χλμ. Η αυτονομία του, αποκλειστικά με χρήση του ηλεκτροκινητήρα, φτάνει μέχρι και τα 55 χλμ., σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, ενώ η συνολική, χρησιμοποιώντας και τις δύο μονάδες κίνησης, στα 850 χλμ.

Μπορεί στη χώρα μας το Superb να μην αποτελεί συχνό θέματα, εντούτοις σε πολλές μεγάλες αγορές της Ευρώπης η δημοτικότητα του είναι ιδιαίτερα υψηλή. Για παράδειγμα, το 2018 το Superb κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη 19.200 νέων αγοραστών στη Γερμανία, 8.600 στο Ην. Βασίλειο, 8.000 στην Πολωνία και 5.300 στα πάτρια εδάφη.

Η πρώτη γενιά του σύγχρονου Skoda Superb – η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο όνομα είδε το φως της δημοσιότητας ήταν το 1934 με το Skoda 640 Superb – παρουσιάστηκε το 2001, δέκα ακριβώς χρόνια μετά την ένταξη της τσέχικης εταιρείας στους κόλπους του VW Group αποτελώντας μόλις το τρίτο μοντέλο της γκάμας της μαζί με τα Fabia και Octavia. Το 2008 το ντεμπούτο της έκανε η δεύτερη γενιά, με την τρίτη κατά σειρά σελίδα στην ιστορία του μοντέλου να γυρίζει το 2015.

Η πρώτη γενιά του Skoda Superb παρήχθη σε 136.100 αντίτυπα, με τη δεύτερη να εκτοξεύεται στις 618.500 και την τρίτη να αγγίζει τις 500.000._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ