top icon
Κόσμος

Ξεκίνησε η παραγωγή του Toyota Yaris Cross

Η παραγωγή του Toyota Yaris Cross στη μονάδα του Ιάπωνα κατασκευαστή στη Γαλλία μόλις ξεκίνησε.

Το Toyota Yaris Cross που οδηγήσαμε πριν λίγες μέρες, ξεκίνησε να παράγεται στη μονάδα της ιαπωνικής εταιρείας στη Γαλλία, έναν περίπου μήνα πριν ξεκινήσει και επίσημα η εμπορική του διάθεση στις επιμέρους αγορές της Ευρώπης.

Το νέο «μικρό» SUV της Toyota κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με το 5θυρο Yaris, που ως γνωστόν απέσπασε τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2021.

Toyota Yaris Cross

Το Toyota Yaris Cross είναι το δεύτερο μοντέλο της εταιρείας που βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B αλλά και το όγδοο που κατασκευάζεται στη Ευρώπη και «πατά» στο δάπεδο TNGA (Toyota New Global Architecture).

«Η έλευση του Toyota Yaris Cross είναι σημαντική, καθώς όχι μόνο αυξάνει την ανταγωνιστικότητα της Toyota, αλλά ενισχύει επίσης τη στρατηγική μας για τη μεγιστοποίηση της παραγωγικής ικανότητας με ορίζοντα τον στόχο της Toyota να αυξήσει τις ευρωπαϊκές πωλήσεις της σε 1,5 εκατομμύρια μονάδες ετησίως έως το 2025», δήλωσε ο Marvin Cooke, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Toyota Motor Europe.

Η Toyota έχει εντείνει τις δράσεις της στην Ευρώπη στον τομέα της παραγωγής. Εκτός από τα Toyota Yaris και Toyota Yaris Cross που κατασκευάζονται από την Toyota Motor Manufacturing France, η εταιρεία έχει ξεκινήσει την παραγωγή κιβωτίων και ηλεκτροκινητήρων στην Πολωνία, στην Toyota Motor Manufacturing Poland, τα οποία τροφοδοτούν της υβριδικές εκδόσεις των Yaris και Yaris Cross.

Η Toyota έχει επίσης επενδύσει σημαντικά κεφάλαια για να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα και να εκσυγχρονίσει το εργοστάσιο της Toyota Motor Manufacturing Czech Republic στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έναρξη της παραγωγής του Yaris, προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση.

Στην Ευρώπη, εκτός από τις παραπάνω μονάδες, η Toyota Motor Europe κατασκευάζει τα CH-R και Corolla Sedan στην Toyota Motor Manufacturing Turkey, τις Corolla Hatchback και Touring Sports στην Toyota Motor Manufacturing UK, στο Burnaston, καθώς και τα RAV4 και Camry στην Toyota Motor Russia.

Διαβάστε επίσης: Οι τιμές του νέου Toyota Yaris Cross στην Ελλάδα

Toyota Yaris Cross

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Toyota Yaris Cross
  • Toyota Yaris Cross
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ