top icon
Κόσμος

Zenvo Aurora: Από άλλο πλανήτη

Το Zenvo Aurora είναι ένα «εξωφρενικό» hypercar από τη Δανία, με υβριδική 12κύλινδρη καρδιά και απόδοση έως και 1.850 ίππους, έρχεται να αναστατώσει τους απανταχού λάτρεις της supersport οδήγησης.

Το Zenvo Aurora, που παρουσιάστηκε στο Monterey Car Week, αποτελεί ένα μοντέλο ορόσημο για την Zenvo Automotive με την 16χρονη πλέον ιστορία και παρουσία, όντας το ισχυρότερο αυτοκίνητο δρόμου που έχει κατασκευάσει ποτέ ο άγνωστος στους περισσότερους κατασκευαστής από τη Δανία. Παράλληλα, όπως η ίδια η εταιρεία επισημαίνει, «σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τη δανέζικη μάρκα, με μια πρωτοποριακή, ολοκαίνουργια σχεδίαση, χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις».

Zenvo Aurora

Zenvo Aurora Agil

Τα καθ’ όλα εντυπωσιακό αυτό hypercar, το οποίο πήρε το όνομά του από το Βόρειο Σέλας (Aurora Borealis), ένα εντυπωσιακό φωτεινό ουράνιο φαινόμενο που παρατηρείται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και είναι ορατό κυρίως στους πόλους, είναι «χτισμένο» σε ένα ολοκαίνουργιο σπονδυλωτό μονοκόκ πλαίσιο με την ονομασία ZM1 της Zenvo, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εξειδικευμένη στο είδος εταιρεία Managing Composites.

Zenvo Aurora

Zenvo Aurora Tur

Ως εκ τούτου, και για να μην υπάρχει κανένας συμβιβασμός μεταξύ της άνεσης και της απόλυτης οδηγικής αίσθησης και απόδοσης στην πίστα, το Aurora διατίθεται σε δύο εκδόσεις, το πιο επιθετικό Aurora Agil  και το πιο κομψό Aurora Tur.

Zenvo Aurora

Zenvo Aurora Agil & Tur

Zenvo Aurora: Με υβριδική απόδοση έως και 1.850 ίππους

Αμφότερα είναι υβριδικά, έχοντας ως κοινό παρανομαστή έναν V12 κινητήρα που εξέλιξε η Mahle Powertrain με χωρητικότητα 6,6 λίτρα και τέσσερα τούρμπο, που αποδίδει μέγιστη ισχύ 1.250 ίππων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι δημιουργοί του, ο κινητήρας έχει περιεχόμενη γωνία 90 μοιρών ενώ μπορεί να περιστρέφεται αγόγγυστα έως και τις 9.800 σ.α.λ.

Zenvo Aurora V12

Αυτή η μονάδα συνδυάζεται στο Aurora Agil με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, ο όποιος αποδίδει 200 ίππους, αυξάνοντας έτσι τη συνολική απόδοση στους 1.450 ίππους. Στην περίπτωση τώρα του Aurora Tur, στο παραπάνω πακέτο αθροίζονται δύο ακόμα ηλεκτροκινητήρες στον εμπρός άξονα, εκτοξεύοντας τη συνολική ισχύ στους 1.850 ίππους.

Zenvo Aurora

Κατασκευασμένα γύρω από το ίδιο πλαίσιο και το ίδιο σύστημα μετάδοσης κίνησης (βλ. 7τάχυτο κιβώτιο), τα Aurora Agil και Tur εστιάζουν σε διαφορετικούς πελάτες. Με πιο αεροδυναμικά επιθετική «στάση» και προφίλ, το Αurora Agil είναι το πιο ελαφρύ, διαθέτοντας μεταξύ άλλων μια high-tech πίσω πτέρυγα με λειτουργία αερόφρενου. Φυσικά, το σύστημα μετάδοσης κίνησης στέλνει όλη την ισχύ στους πίσω τροχούς. Το εσωτερικό δεν διαθέτει τις πατροπαράδοτες ανέσεις και πολυτέλειες, με το εκτεθειμένο carbon να απαντάται στην επένδυση των καθισμάτων καθώς και σε επιλεγμένα τμημάτων των θυρών και του ταμπλό. Με αυτήν την προσέγγιση εξοικονόμησης βάρους, το Aurora Agil ζυγίζει λιγότερο από 1.300 κιλά εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα βελτιωμένα επίπεδα κάθετης δύναμης (βλ. 880 κιλά στα 250 χλμ./ώρα) και τελική ταχύτητα 365 χλμ./ώρα.

Zenvo Aurora

Στην περίπτωση της βαρύτερης, κατά 150 κιλά, αλλά και δυνατότερης, κατά 400 ίππους, Aurora Tur, η τελική ταχύτητα «εκτοξεύεται» σύμφωνα με την Zenvo στα 450 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή, τα εργοστάσιο κάνει λόγο για 2,5 δλ. για την επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, αλλά και για 4,6 και 10,0 δλ. για τα πρώτα «200» και «300» για την Aurora Agil και για 2,3, 9 και 17 δλ. για τα «100», «300» και «400» για την Aurora Tur.

Zenvo Aurora

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Zenvo Aurora
  • Zenvo Aurora
  • Zenvo Aurora
  • Zenvo Aurora
  • Zenvo Aurora
  • Zenvo Aurora
  • Zenvo Aurora
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ