top icon
Κόσμος

Zenvo Aurora με κινητήρα 6.6 V12 με 4 turbo και 1.250 ίππους

Στην υβριδική του εκδοχή, ο θηριώδης V12 κινητήρας θα αποδίδει 1.850 ίππους.

Όταν οι άλλοι κάνουν downsizing, οι Δανοί της Zenvo σχεδιάζουν θηρία. Η εταιρεία που ειδικεύεται στα supercar σχεδιάζει ένα μοντέλο με V12. Πρόκειται για την Aurora, η οποία ανακοινώθηκε πριν λίγους μήνες, το Μάρτιο και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία θα εφοδιάζονταν με ένα μεγάλο 6λιτρο κινητήρα με δύο turbo.

Σήμερα τα στοιχεία είναι πιο φρέσκα και θέλουν τον κινητήρα να μεγάλωσε ακόμα λίγο κατά 600 κ.εκ. φτάνοντας τώρα τα 6,6 λίτρα. Την ίδια διαδικασία ακολούθησαν και όσον αφορά τα turbo, προσθέτοντας δύο ακόμα και φτάνοντας τώρα στα τέσσερα.

Έτσι, η επερχόμενη Zenvo Aurora θα έχει κάτω από το καπό της έναν V12 κινητήρα 6,6 λίτρων, με τέσσερα turbo, ο οποίος θα αποδίδει 1.250 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. Ωστόσο εκεί δεν είναι το όριο περιστροφής του, καθώς τα κόκκινα βρίσκονται πιο βαθιά μέσα στο στροφόμετρο, στις 9.800 σ.α.λ.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας εξελίχθηκε από την εταιρεία από κοινού με τη MAHLE, κάτω από αυστηρές προδιαγραφές ρύπων Euro 7. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα για δυο διαφορετικές εκδόσεις, με V8 ή V6 διάταξη.

Zenvo Aurora V12

Zenvo Aurora V12

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον σχετικά με αυτόν τον κινητήρα, είναι ότι έχει εξελιχθεί για να συνεργάζεται και με συνθετικά καύσιμα για μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ο V12 θα αποτελεί μέρος υβριδικού συστήματος, με συνδυαστική ισχύ 1.850 ίππων.

Για την κατασκευή της Aurora θα χρησιμοποιηθούν αναθρακονήματα και αλουμίνιο. Η μετάδοση της κίνησης θα περνάει και στους τέσσερις τροχούς, με τον θερμικό και ηλεκτρικό κινητήρα να μοιράζονται από έναν άξονα. Η επιτάχυνση θα είναι εκρηκτική, με τη μέγιστη ταχύτητα να σπάει το φράγμα των 400 χλμ./ώρα.

Η παραγωγή της θα είναι περιορισμένη, σε μόλις 100 αυτοκίνητα, από τα οποία τα 30 έχουν ήδη πωληθεί, από την πρώτη στιγμή, πίσω στον Μάρτιο, όταν η Zenvo έκανε την ανακοίνωσή της. Η επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου θα γίνει στις 18 Αυγούστου.

Zenvo Aurora V12

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ