top icon
Επικαιρότητα

Lamborghini: Σκέψεις για νέο entry-level μοντέλο και πιθανή είσοδο στην F1

Ο CEO της ιταλικής εταιρείας αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό μια πιθανή επάνοδο της Lamborghini στην Formula 1. Την ίδια, όμως, στιγμή δε λέει όχι σ’ ένα νέο και «μικρό» entry-level μοντέλο.

Παραμένοντας σταθερά σε τροχιά ανόδου τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια, η ιταλική εταιρεία φαίνεται να μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να εντάξει στις τάξεις της ένα ακόμα νέο μοντέλο. Φυσικά, μετά το ντεμπούτο της υβριδικής Lamborghini Urus, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2018. Όπως αποκάλυψε ο Stefano Domenicali, ο CEO της διάσημης ιταλικής «φάμπρικας» από τη Σαντ΄Άγκατα μιλώντας σε εκπροσώπους του αυτοκινητικού Τύπου στα πλαίσια της παρουσίασης της Aventador S, «η επιτυχία και η σταθερότητα που θα επιδείξει η νέα Urus, θα κρίνει αν τελικά θα προχωρήσουμε στο λανσάρισμα ενός ακόμα μοντέλου δίπλα στις Huracan και Aventador».

Το πιο πιθανό σενάριο είναι το νέο αυτό κουπέ να βασίζεται «πάνω» σε μια ευέλικτη πλατφόρμα, η οποία, με μικρές αλλαγές και τροποποιήσεις, να μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί και από τα «μεγάλα» σπορ μοντέλα της μάρκας.

«Πρέπει να αναθεωρήσουμε και να πιστέψουμε πως μια ευέλικτη πλατφόρμα είναι η σωστή προσέγγιση. Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να έχουμε δύο μοντέλα, με δύο διαφορετικούς κινητήρες, με διαφορετικά κιβώτια, διαφορετικά πλαίσια… ειλικρινά αυτό δεν είναι βιώσιμο από επιχειρηματική σκοπιά», δήλωσε ο CEO της εταιρείας.

Την ίδια στιγμή, ο Domenicali δε βλέπει πιθανό το ενδεχόμενο επανόδου της Lamborghini στο πολύχρωμο τσίρκο της F1. Τουλάχιστον, όσο το κόστος της συμμετοχής παραμένει υψηλό.

Χαρακτηριστικά, ο Ιταλός μάνατζερ φέρεται να δήλωσε επ’ αυτού τα εξής:

«Πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο για μένα θέμα, αλλά θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας. Σήμερα η εταιρεία έχει άλλες προτεραιότητες στις οποίες πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι… Στο μέλλον; Καθώς ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι κομμάτι της Lamborghini, εφόσον αλλάξουν κάποια πράγματα πάνω στην ίδια την πλατφόρμα του αθλήματος, γιατί όχι… Για εμάς το να μπούμε στην F1, όχι απλά για να μετέχουμε αλλά για να είμαστε ανταγωνιστικοί, συνεπάγεται υψηλό κόστος, κάτι που είναι πολύ μακριά σε σχέση με αυτό που κάνουμε σήμερα. Πιστεύω πως αν πραγματοποιηθεί μια γέφυρα αλλαγών στο συγκεκριμένο περιβάλλον, τότε θα το εξετάσουμε»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ