top icon
Επικαιρότητα

Maserati GranTurismo MC Corse Concept

Το πρωτότυπο αυτό έχει εξελιχθεί ειδικά για τους αγώνες, βασίζεται στο GranTurismo S και χρησιμοποιεί τον ίδιο ελαφρύ V8 των 4,7 λίτρων.

Είχαμε προϊδεαστεί για το γεγονός ότι η Maserati ετοιμάζει κάτι ξεχωριστό για το Παρίσι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, από τη στιγμή που ανέβασαν στην πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας τους το μήνυμα: «Θα σας εκπλήξουμε». Και τώρα η έκπληξη αυτή αποκαλύπτεται με την εμφάνιση των φωτογραφιών και των πρώτων λεπτομερειών για την GranTurismo MC Corse Concept.

Το πρωτότυπο αυτό έχει εξελιχθεί ειδικά για τους αγώνες, βασίζεται στο GranTurismo S και χρησιμοποιεί τον ίδιο ελαφρύ V8 κινητήρα των 4,7 λίτρων. Μάλιστα, οι μηχανικοί κατάφεραν να βγάλουν λίγους περισσότερους ίππους – από τους 440 στους 450. Η βελτίωση αυτή επιτεύχθηκε χάρη στις νέες εισαγωγές αέρα, στους ειδικούς αγωνιστικούς καταλύτες, στη βελτιωμένη ροή του αέρα και στο σύστημα εξαγωγής.

Βέβαια, μία τόσο μικρή αύξηση στην ιπποδύναμη δεν είναι αρκετή για να μετατρέψει ένα αυτοκίνητο δρόμου σε αγωνιστικό αξιώσεων. Γι’ αυτό και οι μηχανικοί της Maserati φρόντισαν να εξοπλίσουν την MC με ένα αεροδυναμικό κιτ που περιλαμβάνει βελτιωμένα σπόιλερ και ποδιές. Επίσης, πίσω από τους νέους τροχούς των 18 ιντσών κρύβεται ένα βελτιωμένο σύστημα ανάρτησης και μεγαλύτεροι δίσκοι με αγωνιστικές δαγκάνες μονομπλόκ. Η αγωνιστική περιβολή ολοκληρώνεται με ένα ρολ-κέιτζ εγκεκριμένο από τη FIA.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα μετά την πλήρη αποκάλυψη του MC.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ