top icon
Επικαιρότητα

Mazda 6 2.3 AWD Sport Wagon

Τους φιδίσιους ορεινούς δρόμους γύρω από τα Ιωάννινα επέλεξε η Mazda για την πρώτη παρουσίαση επί ελληνικού εδάφους του νέου Mazda 6 2.3 AWD Sport Wagon

Το βασισμένο στην σειρά 6 station wagon της Mazda, διαθέτει σύστημα μόνιμης τετρακίνησης, με έναν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο συμπλέκτη εμπρός από το πίσω διαφορικό, που κατανέμει την ροπή σε ποσοστό από 0-50% στον πίσω άξονα, ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης. Ο 16βάλβιδος, τετρακύλινδρος κινητήρας του Mazda 6 AWD Sport Wagon, έχει χωρητικότητα 2.261 κ.εκ. και αποδίδει μέγιστη ισχύ 162 ίππων στις 6.500 σ.α.λ., ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων, με δυνατότητα χειροκίνητης σειριακής λειτουργίας. Η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 10 χλστ., ενώ άξιο αναφοράς είναι το σύστημα ανάρτησης που διατηρεί σταθερή την στατική απόσταση του πίσω άξονα από το έδαφος, ανεξαρτήτως φορτίου. Ο εξοπλισμός κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, τόσο από πλευράς συστημάτων ασφάλειας, όσο και από πλευράς προσφερόμενων ανέσεων στο εσωτερικό.

Στενοί, ορεινοί δρόμοι με αλλεπάλληλες στροφές, μεγάλες κλίσεις, γλιστερή άσφαλτος, σε συνδυασμό με την ομίχλη και το ψιλόβροχο, συνέθεσαν το ιδανικό πεδίο δοκιμής ενός αυτοκινήτου με το χαρακτήρα του Mazda 6 2.3 AWD Sport Wagon. Τα καλά οδηγικά χαρακτηριστικά της σειράς 6 της Mazda, στην περίπτωση του Sport Wagon είχαν ενισχυθεί από την ευστάθεια της μόνιμης τετρακίνησης, δίνοντας την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να κινηθεί απροβλημάτιστα ακόμη και σε συνθήκες περιορισμένης πρόσφυσης. Η τιμή του Mazda 6 2.3 AWD Sport Wagon, θα ξεκινά από τα 33.990 Eυρώ.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του Mazda 6 2.3 AWD Sport Wagon, είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε δύο ακόμη τετρακίνητα οχήματα της Mazda, με σαφώς εντονότερο εκτός δρόμου προσανατολισμό: το γνωστό δίλιτρο SUV Tribute, καθώς και το ανανεωμένο εξωτερικά B 2500, συγκεκριμένα στην έκδοση Rap Cab 4×4, με τον turbodiesel κινητήρα των 2.5 λίτρων. Για τα δύο τελευταία αυτοκίνητα είχαν επιλεγεί μικτές διαδρομές, με άσφαλτο αλλά και χώμα, επιτρέποντας και στα δύο μοντέλα να αναδείξουν τις εκτός δρόμου αρετές τους.
Οι τιμές του νέου Mazda B 2500 θα ξεκινούν από τα 14.290 Ευρώ για την έκδοση Regular Cab 4×2 Diesel, ενώ για την έκδοση Rap Cab 4×4 Turbo Diesel η βασική τιμή θα είναι 19.990 Ευρώ._Π.Γ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ