top icon
Επικαιρότητα

Με 300+ ίππους και τετρακίνηση το νέο Megane RS

Η γαλλική εταιρεία βάζει τα δυνατά της στοχεύοντας, χωρίς ναι μεν αλλά, στην κορυφή της κατηγορίας!

Οι τεχνικές περγαμηνές, μα πάνω απ’ όλα, οι επιδόσεις του νέου Ford Focus RS φαίνεται πως… άνοιξαν την όρεξη των Γάλλων της Renault, οι οποίοι, όπως όλα δείχνουν, φαίνεται να έχουν ήδη αποφασίσει να ανεβάσουν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη για την κορυφαία έκδοση του νέου Megane.

Σύμφωνα με τον βρετανικό ειδικό Τύπο, ο οποίος επικαλείται αποκλειστικές δηλώσεις στελεχών της RenaultSport που εμπλέκονται άμεσα με το project εξέλιξης του μοντέλου, η εταιρεία έχει ήδη αποφασίσει να «βγάλει» στην παραγωγή το νέο Megane RS αποκλειστικά με 5θυρο «κουστούμι». Όπως ακριβώς συμβαίνει με όλα τα σύγχρονα hot hatch της αγοράς, όπως τα νέα Focus RS και Civic Type-R.

Η σημαντική διαφορά σε σχέση με το υπάρχον Megane RS, σύμφωνα με τις ίδιες, μη κατονομαζόμενες πηγές, θα είναι η υιοθέτηση ενός συστήματος που θα μεταφέρει την κίνηση σε όλους τους τροχούς, γεγονός που φαίνεται να επιβάλει τη διαμόρφωση μιας διαφορετικής διάταξης στην αρχιτεκτονική της ανάρτησης του πίσω άξονα.

Σύμφωνα με το αφεντικό της RenaultSport, Patrice Ratti, κατά πάσα πιθανότητα το νέο Megane RS θα εφοδιάζεται και με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, πέραν του γνωστού EDC (βλ. διπλού συμπλέκτη), που είδαμε στο Clio RS.

Μια ακόμα καινοτομία της κορυφαίας έκδοση του νέου Megane θα είναι η ενσωμάτωση του συστήματος τετραδιεύθυνσης 4Control που «φορά» σήμερα η έκδοση GT.

Όσον αφορά στον κινητήρα, οι Γάλλοι αναμένεται να… επιμείνουν στον 2λιτρο κινητήρα αυξάνοντας όχι τον κυλινδρισμό, αλλά την ισχύ του. Και μάλιστα, άνω του ψυχολογικού και όχι μόνο φράγματος των 300 ίππων.

Μήπως η υιοθέτηση τετρακίνησης και ενός μηχανικού συνόλου με χωρητικότητα που δεν θα υπερβαίνει τα 2λιτρα σας… θυμίζει κάτι; Εμάς, την A45 AMG της γερμανικής Mercedes, με την οποία οι Γάλλοι της Renault έχουν ήδη αναπτύξει στενές σχέσεις μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας αλλά και επιμέρους μηχανικών μερών. Ίδωμεν, ωστόσο.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο Megane RS δεν αναμένεται να πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του πριν το 2018._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ