top icon
Επικαιρότητα

Mitsubishi: Σταματά την παραγωγή αυτοκινήτων στις ΗΠΑ

H Mitsubishi επιβεβαίωσε ότι θα σταματήσει την κατασκευή αυτοκινήτων στο εργοστάσιό της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Λίγο μετά την ανακοίνωση για τον επικείμενο τερματισμό της παραγωγής των μοντέλων της στο εργοστάσιο του Ιλινόις, οι μετοχές της Mitsubishi Motors αυξήθηκαν κατά 5%, καθώς οι επενδυτές της εταιρείας ήταν ευχαριστημένοι με την απόφαση αυτή. O πρόεδρος Tetsuro Aikawa ανέφερε ότι οι σημαντικότερες χώρες παραγωγής αυτοκινήτων της Mitsubishi θα είναι η Ιαπωνία, η Ρωσία, η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες και η Μαλαισία.

Εμπειρογνώμονες του κλάδου υποστηρίζουν πως η απόφαση αυτή δεν ήταν έκπληξη, αφού η Mitsubishi έχει ήδη εστιάσει περισσότερο στη Νοτιοανατολική Ασία, όπου οι πωλήσεις των pickups και των SUV της πάνε από το καλό στο καλύτερο από άποψη πωλήσεων.

Σε ό, τι αφορά το εργοστάσιο των ΗΠΑ, η Mitsubishi ψάχνει για έναν αγοραστή που θα είναι πρόθυμος να κρατήσει το εν ενεργεία προσωπικό που αποτελείται από 900 εργαζομένους. Ο πρόεδρος της εταιρείας εκτιμά ότι η εξεύρεση αγοραστή θα πρέπει να είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία, λαμβάνοντας υπόψη του την επέκταση της αγοράς αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ