top icon
Επικαιρότητα

Μουσείο ΗΣΑΠ

Εκατό χρόνια ιστορίας του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου έχουν δοθεί σε χιλιάδες επισκέπτες του Μουσείου Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων
που βρίσκεται στον σταθμό του Πειραιά.
 
Εκατοντάδες παιδιά καθημερινά, ξεκινώντας βάσει προγράμματος από κάποιο σταθμό του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, με συνοδεία του τμήματος των δημοσίων σχέσεων του ΗΣΑΠ και με τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, ξεναγούνται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
 
Αφού φτάσουν στον σταθμό του Πειραιά το σύνολο των συνταξιούχων και των υπευθύνων του Μουσείου, τους ταξιδεύουν στα εκατό χρόνια της ιστορίας του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου ξεκινώντας από ένα βαγόνι, που βρίσκεται εντός του Μουσείου, κατασκευής του 1904 και στη συνέχεια περιπλανούνται στην ιστορία του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου μέσα από χιλιάδες αντικείμενα που εκτίθενται και έγγραφα που σημάδεψαν την ιστορία του ΗΣΑΠ και για τους εργαζομένους αλλά και για τους επιβάτες εκείνης της περιόδου.
 
Η διοίκηση της ΗΣΑΠ Α.Ε. ευελπιστεί ότι σύντομα θα δώσει στην κυκλοφορία τα δύο ιστορικά ξύλινα οχήματα, κατασκευής του 1904. Για λόγους, όχι μόνο τουριστικούς αλλά και ιστορικούς τα οχήματα θα κάνουν ένα έως δύο δρομολόγια κάθε Κυριακή, δείχνοντας την εξέλιξη του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου στο πέρασμα του χρόνου και θα αναδεικνύουν τα κάλλη που βρίσκονται κατά μήκος της γραμμής του ΗΣΑΠ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ