top icon
Επικαιρότητα

Νέα επίθεση Trump στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

Ο Donald Trump δηλώνει πως θα σταματήσει τις αθρόες πωλήσεις γερμανικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού Der Spiegel, o Donald Trump εξέφρασε για μια ακόμα φορά την έντονη δυσαρέσκεια του απέναντι στις υψηλές πωλήσεις που πραγματοποιούν οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ απειλώντας ευθέως πως αυτό θα σταματήσει σύντομα! Με βάση τη γερμανική εφημερίδα, ο Trump φέρεται να δήλωσε σε μια κεκλισμένων των θυρών συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες στα πλαίσια της συνδιάσκεψης των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες, τα εξής:

«Οι Γερμανοί είναι κακοί, πολύ κακοί. Δείτε τα εκατομμύρια των αυτοκινήτων που πωλούν στις ΗΠΑ. Είναι τρομερό. Αυτό θα το σταματήσουμε».

Ωστόσο, ο επικεφαλής οικoνομικός σύμβουλος του αμερικανού Προέδρου, σχολιάζοντας τις εν λόγω δηλώσεις περί «κακών Γερμανών», διευκρίνισε πως η αναφορά αφορούσε στις «κακές εμπορικές πρακτικές των Γερμανών» ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στις σχέσεις των δύο χωρών.

«Είπε ότι οι Γερμανοί είναι κακοί στα θέματα του εμπορίου.. Είπε πως ο πατέρας του ήταν από τη Γερμανία. Είπε επίσης πως δεν έχει πρόβλημα με τη Γερμανία αλλά με το γερμανικό εμπόριο», ξεκαθάρισε ο Gary Cohn.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο πλανητάρχης στρέφεται κατά των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Αρκεί να θυμίσουμε πως, μιλώντας στο ίδιο… μήκος κύματος τον περασμένο μόλις Ιανουάριο, ο Trump είχε απειλήσει την BMW με την επιβολή φόρου εισαγωγής που θα ανέρχεται στο 35% της τιμής κάθε οχήματος.

Ως απάντηση, τόσο η BMW, όσο και στελέχη των Daimler και VW, είχαν σταθεί στην ανάγκη ύπαρξης κανόνων ελεύθερου εμπορίου, με τον Harald Krueger μάλιστα, τον CEO των Βαυαρών, να «υπενθυμίζει» με δηλώσεις του στον αμερικανό Πρόεδρο πως αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων της BMW στον κόσμο δεν βρίσκεται στη Γερμανία, αλλά στο Spartanburg της Β. Καρολίνας._Χ.Α. 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ