top icon
Επικαιρότητα

Νέο και ηλεκτροκίνητο Citroen C4 Cactus το 2020

Η Citroen σκοπεύει να παρουσιάσει το 2020 το νέο C4 Cactus, ένα αυτοκίνητο που θα αποτελέσει για την περίσταση και το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γκάμας της.

Το C4 Cactus, το «συμπαγές» SUV μοντέλο της Citroen το οποίο πρόσφατα ανανεώθηκε, ετοιμάζεται στις αρχές της νέας δεκαετίας να αλλάξει πορεία… πλεύσης, με τη νέα του γενιά, η οποία θα παρουσιαστεί μέσα στο 2020, να αποτελεί τη βάση για τα πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο ευρείας παραγωγής του Γάλλου κατασκευαστή μετά το όχι και τόσο «διαδεδομένο» C-Zero. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το νέο C4 Cactus, το οποίο θα συνεχίσει να διατίθεται και με συμβατικούς κινητήρες ντίζελ και βενζίνης, θα εγκαταλείψει οριστικά την πλατφόρμα PF1 υιοθετώντας την Compact Modular Platform (CMP), την οποία από του χρόνου θα αξιοποιούν επίσης τα νέα και ομόσταβλα, ασφαλώς, Peugeot 208 και Opel Corsa. Θυμίζουμε πως το συγκεκριμένο δάπεδο είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να «υποδέχεται» τόσο ηλεκτροκινητήρες και υβριδικές μονάδες, όσο και κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Όπως επιβεβαίωσε στο βρετανικό ειδικό Τύπο υψηλόβαθμο στέλεχος του τμήματος μάρκετινγκ και επικοινωνίας της Citroen, το νέο C4 Cactus θα αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής της εταιρείας στην κατηγορία των EV΄s και συνάμα ένα μόλις μέρος της επέλασης του γαλλικού ομίλου στην κατηγορία των οχημάτων με περιορισμένες ή και μηδενικές εκπομπές ρύπων. Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία που να αφορούν τις… ηλεκτρικές περγαμηνές του νέου C4 Cactus παρά μόνο έγκυρες πληροφορίες που θέλουν το σχεδιασμό του να είναι «βαθιά» επηρεασμένος από εκείνον του πρωτοτύπου Cxperiencce που είδαμε για πρώτη φορά το 2016 στην πόλη του φωτός. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το νέο C4 Cactus θα «επενδύει» παράλληλα και στον τομέα της άνεσης, με τις λύσεις που σήμερα κυοφορούνται στους κόλπους του Γάλλου κατασκευαστή υπό την ομπρέλα του πλάνου Comfort Strategy, να εντυπωσιάζουν.

Εντωμεταξύ, η γαλλική εταιρεία επαναεπιβεβαίωσε πως το 2019 θα παρουσιάσει  με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την ίδρυσή της δύο σημαντικά για την ίδια πρωτότυπα. Το πρώτο από αυτά θα κάνει το ντεμπούτο του τον Μάρτιο στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και θα είναι «το όραμα της εταιρείας για τις αστικές μετακινήσεις» και το δεύτερο, το οποίο θα αποκαλυφθεί ένα μήνα μετά στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, θα είναι «υπερ-άνετο αυτοκίνητο σύμφωνα με τα πρότυπα της Citroen». Προς το παρόν, πέραν των δύο teaser φωτογραφιών, το γαλλικό εργοστάσιο κρατά ερμητικά κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με την ταυτότητα, το όνομα και φυσικά το «περιεχόμενο» των δύο αυτών πρωτοτύπων._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ