top icon
Επικαιρότητα

Νέο SUV από την Geely

Η Geely ανακοίνωσε την έλευση ενός νέου SUV που θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMA, την οποία χρησιμοποιούν ήδη οι Volvo και Polestar.

Η κινεζική Geely, η οποία έχει εντάξει στους κόλπους της τις Volvo, Polestar και Lynk & Co, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή, στο τρίτο τρίμηνο του 2021, ενός νέου SUV μοντέλου, το οποίο θα βασίζεται στη γνωστή πλατφόρμα Compact Modular Architecture (CMA).

Το συγκεκριμένο δάπεδο χρησιμοποιείται από τις ομογάλακτες Volvo και Polestar, στα μοντέλα XC40 και «2», καθώς και από την Lynk & Co.

Προς το παρόν η Geely δεν αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία για το τρίτο κατά σειρά μοντέλο της, μετά το crossover Xing Yue και το 4θυρο Xing Rui, το οποίο θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CMA.

Αντ’ αυτών, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα δύο φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του νέου SUV μοντέλου, το οποίο παραπέμπει οπτικά σε μια μεγαλύτερη σε μήκος εκδοχή του Volvo XC40 – χαρακτηριστικός εδώ είναι ο μεγαλύτερος πίσω πρόβολος του αμαξώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτω από το καπό του αυτοκινήτου θα φιλοξενείται ένας 3κύλινδρος κινητήρας βενζίνης με χωρητικότητα 1,5 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει ισχύ 190 ίππων και 300 Nm ροπής, διαθέτοντας «υποστηρικτικά» ένα ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης.

Πιθανή επίσης θεωρείται η εγκατάσταση ενός plug-in υβριδικού συστήματος κίνησης, που θα χρησιμοποιεί ως βάση τον παραπάνω βενζινοκινητήρα αποδίδοντας συνδυαστικά με την αρωγή ηλεκτροκινητήρα, 258 ίππους και 415 Nm, ακριβώς όπως συμβαίνει στην περίπτωση του XC40 PHEV.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ