top icon
Επικαιρότητα

Το σχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών του Νιου Τζέρσεϊ που προκάλεσε την αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων

Το σχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών του Νιου Τζέρσεϊ να «ζωντανέψει» τις μετακινήσεις με ευφάνταστα μηνύματα στις πινακίδες οδικής σήμανσης έληξε άδοξα καθώς οι οδηγοί των αυτοκινήτων φωτογράφιζαν τις πινακίδες με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα τροχαία ατυχήματα.

Το Yπουργείο Μεταφορών του Νιου Τζέρσεϊ άρχισε να αναρτά ευφάνταστα μηνύματα στις πινακίδες οδικής σήμανσης τον Οκτώβριο για να τραβήξει την προσοχή των οδηγών σχετικά με τα μέτρα οδικής ασφάλειας. Μερικά από τα μηνύματα ήταν: “Hocus pocus, οδήγα με συγκέντρωση.”, “Ωραίο αυτοκίνητο – είχε φλας;”, “Πάρτε το κεφάλι σας από τις εφαρμογές του τηλεφώνου σας.” κλπ. Ωστόσο πριν λίγες ημέρες η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αυτοκινητοδρόμων (FHWA) διέταξε την πολιτεία να σταματήσει την ανάρτηση μηνυμάτων ασφαλείας στις 215 ψηφιακές πινακίδες που βρίσκονται σε όλη την πολιτεία.

Νιου Τζέρσεϊ

Ο λόγος που η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αυτοκινητοδρόμων (FHWA) προέβη σε αυτή την απόφαση ήταν η αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στο Νιου Τζέρσεϊ σε σχέση με το 2021. Μάλιστα το περασμένο μήνα το Yπουργείο Μεταφορών του Νιου Τζέρσεϊ με ανάρτηση στο Twitter ζήτησε από τους οδηγούς να σταματήσουν να φωτογραφίζουν τις πινακίδες. Η ανάρτηση έγραφε: “Είναι πολύ επικίνδυνο και αναιρεί το μήνυμα που προσπαθούμε να περάσουμε”, επιπρόσθετα η ανάρτηση περιελάμβανε ένα meme με μια γάτα που κάθεται στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου με δυσαρεστημένο βλέμμα. Το meme έλεγε απειλητικά στους οδηγούς ότι τα παλιά μηνύματα θα επιστρέψουν αν δεν σταματήσουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια Πολιτεία της Αμερικής προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα. Πολιτείες όπως η Γιούτα, το Ντέλαγουερ, το Τενεσί, η Πενσυλβάνια και άλλες, έχουν κατά καιρούς προβάλει δημιουργικά μηνύματα στις πινακίδες οδικής σήμανσης χωρίς ωστόσο επιτυχία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Νιου Τζέρσεϊ
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ