top icon
Επικαιρότητα

Nissan Design Europe: νέος αντιπρόεδρος

Ο Alfonso E. Albaisa διορίστηκε αντιπρόεδρος της Nissan Design Europe (NDE), που βρίσκεται στο Paddington, στο Λονδίνο, ενεργά από 1 Απριλίου.
Ο Albaisa αντικαθιστά από την πρώτη Απριλίου τον Satoru Tai, ο οποίος θα επιστρέψει στην Ιαπωνία. Στον νέο του ρόλο, ο 42χρονος Κουβανομερικάνος θα ηγείται μιας ομάδας πάνω από 50 διεθνών σχεδιαστών, μοντελιστών και βοηθητικού προσωπικού. Θα δίνει αναφορά απευθείας στον Shiro Nakamura, πρόεδρο της NDE, υπεύθυνο διοικητικών στελεχών διαφήμισης και πρώην αντιπρόεδρο της Nissan Motor Co., Ltd.
 
«Περιμένω ο Alfonso να είναι ένα σπουδαίο κίνητρο στις δημιουργίες της Nissan Design Europe με τη πολυπολιτιστική του καταγωγή, όπως επίσης με τις γνώσεις που έχει αποκτήσει μέσα απ’ την εμπειρία του δουλεύοντας στη Βόρεια Αμερική και στην Ιαπωνία», είπε ο Nakamura.
 
O Albaisa βρίσκεται αυτή την περίοδο στο κέντρο σχεδιασμού στο Atsugi, στην Ιαπωνία, όπου είναι υπεύθυνος σχεδιασμού προϊόντων για τη νέα γενιά compact αυτοκινήτου. O Albaisa ξεκίνησε την καριέρα του στη Nissan Design America (NDA) το 1988 και διορίστηκε διευθυντής του στούντιο σχεδιασμού της Βόρειας Αμερικής το 2005. Κατά τη θητεία του ως διευθυντής, επέβλεπε όλες τις διαδικασίες σχεδιασμού της NDA.
 
O Albaisa αποφοίτησε απ’ το Pratt Institute στην Νέα Υόρκη με δίπλωμα B.A. στον βιομηχανικό σχεδιασμό. Είναι παντρεμένος με τρεις κόρες και είναι φανατικός ναυτικός.
 
H NDE, το μόνο στούντιο σχεδιασμού στο Λονδίνο, άνοιξε τον Ιανουάριο του 2003 και είναι υπεύθυνο για το σχεδιασμό της επόμενης γενιάς των αυτοκινήτων της Nissan στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές. Το νέο compact crossover της Nissan, το QASHQAI, που μόλις βγήκε στην αγορά στην Ευρώπη, σχεδιάστηκε στην NDE. H NDE ασχολείται με τον παγκόσμιο σχεδιασμό προϊόντων και έχει στρατηγικά σημαντικό ρόλο στο δημιουργικό δίκτυο της Nissan περιλαμβάνοντας έξι στούντιο σχεδιασμού παγκοσμίως. Στην Ευρώπη, η Nissan απασχολεί περίπου 12.000 άτομα σε διαδικασίες σχεδιασμού, έρευνας, κατασκευής, λογιστικών, και πωλήσεων και marketing. Η εταιρεία πούλησε 539.773 αυτοκίνητα στην Ευρώπη το 2006. _Τ.Κ.
 
  
 
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ