top icon
Επικαιρότητα

Opel Antara

Το νέο SUV της Opel.

Τον Σεπτέμβριο του 2005 η Opel παρουσίασε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το πρωτότυπο Antara, ένα 3θυρο όχημα ελευθέρου χρόνου. Μόλις λίγους μήνες μετά η εταιρεία αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής η οποία διατηρεί αρκετά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά όμως πλέον διαθέτει 5 πόρτες.
 
Με το μήκος του να φτάνει τα 4,57 μέτρα το Antara τοποθετείται –βάσει των διαστάσεων του- ανάμεσα στα Toyota RAV4 και Hyundai SantaFe.
 
Το εσωτερικό σαφώς ακολουθεί τις φόρμες που έχουν καθιερώσει τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας με τους τρεις κυκλικούς αεραγωγούς στο κέντρο να τονίζουν το δυναμικό χαρακτήρα του συνόλου.
 
Αρχικά θα διατίθενται τρεις εγκάρσια τοποθετημένοι κινητήρες. Η βασική έκδοση θα φορά ένα βενζινοκινητήρα 2,4 λίτρων απόδοσης 141 ίππων. Ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος πετρελαιοκινητήρας των 2 λίτρων με τους 150 ίππους θα συνδυάζει οικονομία και επιδόσεις, ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται ένα V6 σύνολο 3,2 λίτρων, 224 ίππων.
 
Το σύστημα τετρακίνησης αποτελείται από ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ηλεκτρο-υδραυλικό διαφορικό που μοιράζει συνεχώς τη ροπή στους τροχούς ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου. Η ανάρτηση αποτελείται μπροστά από γόνατα Μακ Φέρσον, ενώ πίσω χρησιμοποιείται ένα σύστημα τεσσάρων συνδέσμων.
 
Οι τιμές θα ξεκινούν περίπου από τις 27.000 ευρώ και η επίσημη παρουσίαση του Antara αναμένεται στο προσεχές σαλόνι στο Παρίσι στις 30 Σεπτεμβρίου.
 
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ