top icon
Επικαιρότητα

Πληροφορίες για το νέο Megane RS

Στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης αποκαλύφθηκαν νέα στοιχεία για την κορυφαία έκδοση του γαλλικού χάτσμπακ.

Στις… ταπεινές του εκδόσεις, το νέο Renault Megane είναι ένα αυτοκίνητο που σίγουρα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην καρδιά μιας κατηγορίας οχημάτων με ιδιαίτερο εμπορικό ενδιαφέρον. Μιας κλάσης, με άλλα λόγια, στην οποία οι Γερμανοί, με «όπλα» τους τα VW Golf, Opel Astra και Ford Focus, αλλά και οι Γάλλοι, με αιχμή του δόρατος τo νέο Peugeot 308, καταλαμβάνουν σήμερα τη μερίδια του… λέοντος. Τόσο σε αριθμούς, όσο και στη συνείδηση των αγοραστών του είδους στη γηραιά –κυρίως- ήπειρο. Παρ΄ όλα αυτά, όμως, η πολυαναμενόμενη έκδοση RS, που… παραδοσιακά προστίθεται στη γκάμα του γαλλικού μοντέλου της Renault λίγο καιρό μετά το ντεμπούτο των «niche» εκδόσεών του, διαδραματίζει πάντοτε έναν «ιδιαίτερο» ρόλο πυροδοτώντας συγχρόνως εξελίξεις αλλά και… συγκρίσεις με μεγάλο ενδιαφέρον.

Με δεδομένες τις δηλώσεις του επικεφαλούς της RenaultSport, Regis Fricotte, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το νέο Megane RS θα είναι πεντάθυρο(!) επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει πάντοτε να έχουμε υπόψη μας τον οικογενειακό παράγοντα, όπως και στην περίπτωση του Clio, καθώς με αυτό καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα σπορ σε σχεδίαση αυτοκίνητο με πέντε πόρτες». Σε ότι αφορά στην απόδοση του κινητήρα, τα πράγματα φαίνεται να είναι εξίσου ξεκάθαρα για τους ανθρώπους της RenaultSport. «Τα Golf, Focus και Type-R έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη. Έτσι πρέπει να αυξήσουμε την απόδοση μας πάνω από τους 300 ίππους».

Μια ακόμα σημαντική είδηση προκύπτει και από την επιβεβαίωση από τα χείλη του ίδιου του Regis Fricotte πως το νέο Megane RS θα είναι εφοδιασμένο με σύστημα τετραδιεύθυνσης και, όπως όλα δείχνουν, με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ