top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το Abarth 695 Rivale

Πρόκειται για το προϊόν της συνεργασίας δύο εταιρειών που εξειδικεύονται στην κατασκευή μοναδικών μοντέλων με εξαιρετικές επιδόσεις.

Όταν συναντώνται δύο Ιταλοί κολοσσοί στον τομέα της τεχνολογίας και των επιδόσεων, τότε γεννιέται το Abarth 695 Rivale, μια ειδική έκδοση που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη Riva. Η ιστορική αυτή εταιρεία στον τομέα της ναυτιλίας, η οποία ήταν πάντα συνώνυμη με την ιταλική κομψότητα και το ξεχωριστό στιλ, συνέβαλλε στη δημιουργία του πιο προηγμένου, αυτή τη στιγμή, Abarth.
 
Το «695 Rivale» πρόκειται να διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό σε εκδόσεις χάτσμπακ ή κάμπριο και είναι άμεσα αναγνωρίσιμο χάρη στην αποκλειστική διχρωμία του αμαξώματος μπλε και γκρι Riva, με τα δύο χρώματα να χωρίζονται από μια λεπτή γραμμή που θυμίζει την «ίσαλο γραμμή» στα σκάφη. Μερικά ακόμα από τα στοιχεία που κάνουν το μοντέλο αυτό να ξεχωρίζει είναι το χρωμιωμένο φινίρισμα στις λαβές καθώς και το λογότυπο «695 Rivale» στην πόρτα του χώρου αποσκευών και στους πίσω προφυλακτήρες, όλα εμπνευσμένα από τους αεραγωγούς στα πιο σύγχρονα σκάφη της σειράς Riva.

Στο εσωτερικό του «695 Rivale» ξεχωρίζουν τα μπλε δερμάτινα καθίσματα και τα ίδιας απόχρωσης πάνελ θυρών, τα μαύρα πατάκια με μπλε ένθετα καθώς και το ταμπλό που διαθέτει επένδυση από ανθρακόνημα ή μαόνι. Θα υπάρχει επίσης χειρόγραφη αριθμημένη πινακίδα, στην οποία θα μπορεί να τυπωθεί, κατόπιν αιτήματος, το όνομα του σκάφους Riva του ιδιοκτήτη!

Κάτω από το καπό του «695 Rivale» κρύβεται ένας κινητήρας 1.368 κ.εκ. με μέγιστη ισχύ 180 ίππων και ροπή 250 Nm. Με αναλογία κιλών/ίππο της τάξης του 5,8, ο μικρός αυτός πύραυλος της Abarth επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 225 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 6,7 δλ. 

Ταυτόχρονα, ο σπορ χαρακτήρας της Abarth καθίσταται διακριτός από το σύστημα εξάτμισης, το οποίο έχει επιμεληθεί η εταιρεία Akrapović με απολήξεις από ανθρακόνημα, από τα φρένα της Brembo με τις μαύρες τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός, από τις ζάντες αλουμινίου Supersport 17 ιντσών με ειδικό γυαλιστερό γκρι φινίρισμα, καθώς και από την ανάρτηση Abarth by Koni με τεχνολογία FSD (Frequency-Selective Damping).

Παράλληλα, καθώς φέτος η Riva γιορτάζει τα 175 της χρόνια, η Abarth δημιούργησε μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση του «695 Rivale», την 175th Anniversary, η οποία διαφοροποιείται από την απλή αποκλειστικά στον τομέα της αισθητικής._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ