top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το Infiniti Q60 Concept

Λίγες μέρες πριν το επίσημο ντεμπούτο του στην Έκθεση του Ντιτρόιτ, το νέο Q60 Concept βλέπει για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας.

Λίγες μέρες πριν το επίσημο ντεμπούτο του στην Έκθεση του Ντιτρόιτ, το νέο Q60 Concept βλέπει για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας.

Η αναγέννηση για την ιαπωνική φίρμα, που, ως γνωστόν, αποτελεί το πολυτελές «παρακλάδι» της Nissan, αποτελεί πλέον γεγονός. Χάρη στη νέα στρατηγική της, σημαντικό τμήμα της οποίας βασίζεται στον… συνασπισμό δυνάμεων ανάμεσα στη μητρική εταιρεία και την γερμανική Mercedes, η Infiniti δείχνει πλέον έτοιμη να αναπτύξει μια πλήρη γκάμα μοντέλων, ικανών να αντιπαρατεθούν με την αφρόκρεμα της ευρωπαϊκής και όχι μόνο σχολής, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα απαρτίζεται από μοντέλα της μικρομεσαίας κατηγορίας (βλ. Q20) έως και πολυτελή της «μεγάλης» (βλ. Q80). Προς το παρόν, πάντως, η Infiniti  μας προϊδεάζει για τη μορφή του μελλοντικού 2θυρου κουπέ της, που στο διάβα του «βλέπει» ξεκάθαρα κορυφαία στο είδος τους μοντέλα, όπως η σειρά 4 της BMW, η κουπέ έκδοση της Mercedes C-Class και φυσικά το Α5 της Audi.

Προς το παρόν, η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει δώσει στοιχεία αναφορικά με τα μηχανικά μέρη του Infiniti Q60 Concept. Ωστόσο, φρόνιμο είναι να εικάσουμε πως κάτω από το μακρύ εμπρός καπό του είναι πολύ πιθανό να δούμε αφενός μερικά από τα πλέον καταξιωμένα 6κύλινδρα σε διάταξη V μηχανικά σύνολα βενζίνης και ντίζελ της Mercedes (2,0 και 2,1 λίτρα αντίστοιχα), αφετέρου μια υβριδική έκδοση. Έως την πλήρη «αποκάλυψη» του μοντέλου σε περίπου μία εβδομάδα από σήμερα, δεν έχουμε παρά να σταθούμε στην εντυπωσιακή, αν μη τι άλλο, εξωτερική σιλουέτα του νέου Q60 Concept, που έχει ως σημεία αναφοράς την εντυπωσιακή εμπρός μάσκα, τους μεγάλους τροχούς με διάμετρο 21 ιντσών, τη χαμηλή οροφή, καθώς και τις ιδιαίτερα… σμιλευμένες πλευρικές επιφάνειες._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ