top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το νέο Renault Talisman Estate

Ένα ακόμη νέο μοντέλο που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Η συγκεκριμένη έκδοση αμαξώματος βασίζεται, ασφαλώς, στην αντίστοιχη 4θυρη που είδαμε για πρώτη φορά στις 6 Ιουλίου. Στα πλαίσια της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου, αμφότερες κατατάσσονται στη δημοφιλή αλλά και εξόχως «δύσκολη» κατηγορία D, όπου ο εγχώριος και όχι μόνο ανταγωνισμός (βλ. Toyota Avensis, Opel Insignia, Ford Mondeo, VW Passat κοκ) κυριολεκτικά καιροφυλακτεί.

Επί της ουσίας, το νέο Renault Talisman Estate διαθέτει τις ίδιες ακριβώς εξωτερικές διαστάσεις συγκρινόμενες με εκείνες της 4θυρου μοντέλου (ΜήκοςxΎψοςxΠλάτος: 4,86×1,87×1,46 μ.), ενώ απαράλλαχτο παραμένει και το μεταξόνιό του. Ωστόσο, εξαιτίας της διαφορετικής σχεδιαστικής προσέγγισης του πίσω μέρους αλλά και του «τελειώματος» της οροφής, οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν μεγαλύτερες ανέσεις και συγκεκριμένα 30 χλστ. επιπλέον «αέρα» για τα κεφάλια τους. Σε ότι έχει να κάνει με το χώρο φόρτωσης, οι Γάλλοι μας ενημερώνουν πως η αποθηκευτική ικανότητά του ανέρχεται στα 572 λίτρα με τα πίσω καθίσματα στην κανονική τους θέση, τιμή που παραδόξως είναι μικρότερη εκείνης της 4θυρη εκδοχής (608 λίτρα).

Σε ότι έχει να κάνει με τα κινητήρια σύνολα που φιλοξενούνται κάτω από το εμπρός καπό, οι ιθύνοντες της Renault ακολούθησαν τη… σίγουρη οδό ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη τους στους βενζινοκινητήρες  Tce 150 και TCe 200, οι οποίοι συνδυάζονται με το 7τάχυτο EDC κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της εταιρείας. Στην αντίπερα όχθη, η γκάμα των πετρελαιοκινητήρων περιλαμβάνει τον αξιόμαχο 1.600άρη dCi, σε εκδόσεις 130 και 160 ίππων, καθώς και τον «βασικό» dCi 110._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ