top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα στις 17 Φεβρουαρίου για την υβριδική McLaren Artura

Η McLaren αναμένεται να αποκαλύψει την νέα Artura στις 17 Φεβρουαρίου, η οποία θα τροφοδοτείται από έναν υβριδικό V6 κινητήρα.

Η νέα McLaren Artura που θα παρουσιαστεί στις 17 Φεβρουαρίου, θα αποτελέσει την πιο πρόσφατη υβριδική δημιουργία των ανθρώπων από το Woking της Μ. Βρετανίας, μετά την «ειδική» P1 και την Speedtail.

Επί της ουσίας, η νέα Artura είναι το πρώτο μοντέλο της McLaren που εντάσσεται στη νεοσύστατη σειρά μοντέλων High-Performance Hybrid, η οποία θα παραλάβει τη σκυτάλη από την απερχόμενη οικογένεια Sport Series.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε αντίθεση με την τελευταία, το πρώτο μέλος της σειράς High-Performance Hybrid υιοθετεί ένα όνομα που βασίζεται σε μία λέξη και όχι σε κάποιον αριθμό που υποδηλώει την ισχύ του κινητήρα του – τακτική που είδαμε να χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένα μοντέλα της οικογένειας Ultimate Series, όπως για παράδειγμα στις Senna και Elva.

Ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren Automotive, Mike Flewitt, δήλωσε σχετικά:

«Κάθε στοιχείο της Artura είναι ολοκαίνουριο – από την αρχιτεκτονική της πλατφόρμας και κάθε μέρος του High-Performance Hybrid συστήματος μετάδοσης, μέχρι το αμάξωμα, το εσωτερικό και την τεχνολογία αιχμής στην κονσόλα του οδηγού – αλλά έχει τις ρίζες της στην εμπειρία δεκαετιών που έχει η McLaren στην καινοτομία σε ό,τι αφορά τις τεχνολογίες στα αυτοκίνητα δρόμου αλλά και αγώνων, ώστε να μπορέσουμε να εισάγουμε την ηλεκτρική ενέργεια στην κατηγορία των supercars.»

Προς το παρόν, η McLaren δεν έχει αποκαλύψει στοιχεία που να αφορούν στις τεχνικές περγαμηνές της νέας Artura. Ωστόσο, οι Βρετανοί δεν παραλείπουν να δηλώσουν ότι η νέα τους πρόταση «διατηρεί τα οφέλη απόδοσης των V8 κινητήρων μεγαλύτερης χωρητικότητας της McLaren διαθέτοντας βελτιωμένη ροπή σε χαμηλές στροφές ώστε να προσφέρει κορυφαίες επιταχύνσεις.»

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πηγές, η νέα Artura θα παίρνει κίνηση από ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, που θα στέλνει την ισχύ του θερμικού V6 κινητήρα αλλά  και των ηλεκτρικών μονάδων κίνησης στους πίσω τροχούς.

Η McLaren δίνει έμφαση και στο χαμηλό βάρος του νέου μοντέλου της, κάνοντας χρήση αυτού που ονομάζει McLaren Carbon Lightweight Architecture (MCLA), το οποίο κάνει την Artura ένα από τα πιο ελαφριά αυτοκίνητα της μάρκας. Κι αυτό, διότι το βάρος του υβριδικού συνόλου έχει μειωθεί δραστικά, όπως κι εκείνο του σασί και του αμαξώματος.

Η νέα McLaren Artura αναμένεται να τοποθετηθεί στη γκάμα της βρετανικής εταιρείας ανάμεσα στην GT και την 720S της σειράς Super Series.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ