top icon
Επικαιρότητα

Προ των πυλών η νέα Mercedes CLA!

Η Mercedes ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια 4θυρη έκδοση του νέου μικρομεσαίου της μοντέλου, η οποία θα διαθέτει κουπέ σχεδίαση, ακολουθώντας τα χνάρια της μεγαλύτερης CLS.

Η γερμανική εταιρεία ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια 4θυρη έκδοση του νέου μικρομεσαίου της μοντέλου, η οποία θα διαθέτει κουπέ σχεδίαση και χαρακτηριστικά, ακολουθώντας τα χνάρια της μεγαλύτερης CLS.

Όπως αναφέρουν σήμερα έγκυρα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η γερμανική εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει τον επόμενο κιόλας μήνα με αφορμή τη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, ένα εντελώς νέο 4θυρο μοντέλο, με σπορτίφ όμως χαρακτηριστικά και σχεδίαση που παραπέμπει σε κουπέ μοντέλο, το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα των νέων A-Class και B-Class. Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, η Mercedes ακολουθεί πιστά τη… μαγική για την ίδια συνταγή, την οποία είδαμε να εφαρμόζει με επιτυχία το μακρινό πλέον 2004, παρουσιάζοντας την πρωτοποριακή για την εποχή εκείνη CLS. Κλείνοντας τη μικρή αυτή παρένθεση, αξίζει να διευκρινίσουμε πως το νέο 4θυρο αυτό μοντέλο, το οποίο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα ονομάζεται CLA, θα παρουσιαστεί στην ασιατική έκθεση υπό τη μορφή πρωτοτύπου, ενώ πολύ σύντομα, και συγκεκριμένα πριν από τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς, πρόκειται να οδηγηθεί… κατʼ ευθείαν στη γραμμή παραγωγής της Mercedes, που για την περίσταση έχει ως έδρα της την πόλη Kecskemet της Ουγγαρίας. Εκεί, δηλαδή, όπου παράγεται σήμερα η… τρέχουσα B-Class. Για την επίτευξη του όλου project, οι Γερμανοί αναμένεται να επενδύσουν στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις του εν λόγω εργοστασίου περί τα 800 εκ. ευρώ, έχοντας ως απώτερο στόχο τους την κατασκευή επί Ουγγρικού εδάφους περισσότερων από 450.000 αυτοκινήτων σε ετήσια βάση, σε συνδυασμό πάντα με τη δυναμική που τους προσφέρει το δεύτερο εργοστάσιο που ήδη διατηρούν, στην πόλη Rastatt.

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν παρά ένα μόλις τμήμα του ευρύτερου στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης της Mercedes, το οποίο έχει ως πρωταρχικό στόχο το περαιτέρω «άνοιγμα» των διαθέσιμων εκδόσεων αμαξώματος της εταιρείας στην πλέον μαζική και δημοφιλή κατηγορία οχημάτων της παγκόσμιας αγοράς: αυτής των μικρομεσαίων αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, μέσα στα προσεχή πέντε περίπου χρόνια, πέρα από τη νέα A-Class που είδαμε πριν λίγες μέρες στην Έκθεση της Γενεύης και την «πολυμορφικίζουζα» B-Class, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο που μας πέρασε, η γκάμα των διαθέσιμων προτάσεων της Mercedes στην εν λόγω κλάση θα περιλαμβάνει –όπως αναφέραμε- ένα 4θυρο κουπέ (CLA), σε συνδυασμό μʼ ένα «συμπαγές» crossover, καθώς και μια έκδοση με… ουρά, στα πρότυπα των shooting brake μοντέλων της.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ