top icon
Επικαιρότητα

Προς διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το νέο σύστημα εξέτασης υποψηφίων οδηγών

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα για διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το σχέδιο νόμου για το νέο σύστημα εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης ή ανανέωσης αυτού.

Σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο, σκοπός του παρόντος νόμου είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αναβάθμισης του συστήματος δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών, καθώς και των θεωρητικών εξετάσεων. Πιο συγκεκριμένα, στους στόχους εντάσσονται η καθιέρωση της διενέργειας δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς των υποψηφίων οδηγών ως αποκλειστικού έργου, ο καθορισμός ειδικά διαμορφωμένων χώρων για τη διενέργεια των δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς όλων των κατηγοριών αδειών οδήγησης υποψηφίων οδηγών, καθώς και η διαμόρφωση συστήματος εποπτείας και ελέγχου των εξεταστών και εκπαιδευτών.

Εντός του επόμενου 10ημέρου θα κληθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς να διατυπώσουν τις απόψεις τους προκειμένου εντός του Μαΐου να προχωρήσει η ψήφιση του νομοσχεδίου με την εφαρμογή ταυτόχρονα και των απαραίτητων μεταβατικών διατάξεων που απαιτούνται για το ομαλό «πέρασμα» στο νέο σύστημα εξετάσεων οδηγών και υποψήφιων οδηγών._Χ.Α.

Δείτε στη συνέχεια ολόκληρο το σχέδιο νόμου που τίθεται σε διαβούλευση

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ