top icon
Επικαιρότητα

Πρώτη γεύση από το νέο VW Amarok

Η VW μας δείχνει το πρώτο επίσημο σκίτσο του νέου Amarok που θα παρουσιαστεί το 2022 και θα κρύβει… μέσα του το νέο Ford Ranger!

Στα πλαίσια της ετήσιας εκδήλωσης για την ανακοίνωση των επιδόσεων της VW Commercial Vehicles τη χρονιά που πέρασε, το επαγγελματικό… παρακλάδι της μητρικής εταιρείας του VW Group έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο σκίτσο που απεικονίζει τη μορφή του νέου Amarok.

Ωστόσο, το νέο pick-up της γερμανικής εταιρείας είναι ακόμα «μακριά», μιας και η επίσημη αποκάλυψή του είναι προγραμματισμένη για το 2022.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η επόμενη γενιά του VW Amarok θα αποτελέσει… ευθύνη της Ford, η οποία έχει συνάψει μία εκτενή συμφωνία συνεργασίας με την μητρική εταιρεία του VW Group στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων. Έτσι, όπως επισήμως έχει επιβεβαιωθεί, το νέο Amarok θα βασίζεται εξολοκλήρου στη νέα γενιά του Ford Ranger που αναμένεται να παρουσιαστεί την ίδια περίοδο.

Στα πλαίσια της συμφωνίας-συνεργασίας των Ford και VW, το νέο Amarok θα κατασκευάζεται στο Silverton της Ν. Αφρικής, στο γνωστό εργοστάσιο της μπλε οβάλ εταιρείας, στο οποίο θα επενδυθούν την προσεχή περίοδο περισσότερα από 1 δις δολάρια για την επέκταση και αναβάθμισή του.

Η ετήσια δυναμική της εν λόγω μονάδας, στην οποία θα κατασκευάζεται και το νέο Ford Ranger, θα αυξηθεί από τις 168.000 μονάδες που είναι σήμερα στις 200.000.

Χάρη στην κίνηση αυτή, οι θέσεις εργασίας στη μονάδα θα αυξηθούν κατά 1.200. Την ίδια στιγμή, το τοπικό δίκτυο των προμηθευτών θα επωφεληθεί με 10.000 επιπλέον θέσεις εργασίας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό τους σε 60.000.

Προς το παρόν, τόσο η VW όσο και η Ford κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους αναφορικά με τις τεχνικές περγαμηνές των νέων pick-up μοντέλων τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ