top icon
Επικαιρότητα

Το Renault Espace μπορεί να αναβιώσει ένα «τρελό πρότζεκτ» του παρελθόντος;

Το Espace F1 ήταν μια «τρελή» δημιουργία της Renault για να γιορτάσει την 10η επέτειο του μοντέλου παραγωγής της, μπορεί το γαλλικό πολυμορφικό στην έκτη του γενιά να μας χαρίσει κάτι ανάλογο;

H Renault πριν από μερικές ημέρες ανακοίνωσε επίσημα (διαβάστε περισσότερα εδώ) πως το Renault Espace στην έκτη του γενιά αλλάζει πρόσωπο όχι όμως χαρακτήρα. Το νέο Espace αναμένεται να είναι ένα εξηλεκτρισμένο μοντέλο – ή ενδεχομένως και αμιγώς ηλεκτρικό.

Το πρώτο Renault Espace εμφανίστηκε στην αγορά το 1984 και δημιούργησε την κατηγοριά των πολυμορφικών αυτοκίνητων, καθώς ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Renault

Ωστόσο η ανάμνηση που όλοι θυμούνται όσον αφορά το Renault Espace, μας πάει πίσω στο 1994. Για να γιορτάσουν την 10η επέτειο του μοντέλου οι Γάλλοι είχαν μια τρελή ιδέα, να δημιουργήσουν το Renault Espace F1.

To Espace F1 ήταν Βασισμένο στο μοντέλο δεύτερης γενιάς, και χρησιμοποιούσε τον V10 κινητήρα από την Williams του Mansell που είχε πάρει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Formula 1. Οι μηχανικοί της γαλλικής εταιρείας δεν θέλησαν να μειώσουν την ισχύ του κινητήρα των 3,5 λίτρων και ως εκ τούτου, ο “πολυμορφικός πύραυλος” απέδιδε 789 ίππους!

Renault

Το πίσω μέρος του σασί του Espace F1 ήταν βγαλμένο κατευθείαν από το μονοθέσιο της Williams FW15C, ενώ το αμάξωμα ήταν κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με το βάρος του να είναι μόλις 1.300 κιλά. Φυσικά το Espace F1 δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα πρωτότυπο επίδειξης και μηχανικής τρέλας από τους ανθρώπους της Renault.

Renault

Με τη Renault να κάνει λόγο για το νέο κεφάλαιο του Espace, μήπως θα πρέπει να σκεφτεί και ένα νέο πρότζεκτ ώστε να δούμε ξανά ένα νέο Espace F1;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ