top icon
Επικαιρότητα

Renault-Nissan: 10 «αυτόνομα» μοντέλα έως το 2020

Πρόσφορο έδαφος και στο στρατόπεδο των ενωμένων δυνάμεων των Renault-Nissan βρίσκει η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις στελεχών της Renault-Nissan, έως το 2020 θα παρουσιαστούν από τις δύο εταιρείες δέκα τουλάχιστον μοντέλα που θα «ενσωματώνουν» την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Όπως ρητά διαβεβαιώνουν τόσο οι Ιάπωνες όσο και οι Γάλλοι…. συνοδοιπόροι τους, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα βρει εφαρμογή σε τρία στάδια, όχι μόνο στα «ακριβά», αλλά και στα μικρότερα και πιο προσιτά σε κόστος αγοράς μοντέλα της γκάμας των δύο εταιρειών.

Το πρώτο από τα μοντέλα αυτά αναμένεται να πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του πολύ σύντομα και συγκεκριμένα μέσα στο 2016. Το εν λόγω αυτοκίνητο θα έχει την ικανότητα να κινείται από μόνο του σε μία λωρίδα κυκλοφορίας (Single Lane Control), όχι μόνο στις εθνικές οδούς, αλλά και σε συνθήκες έντονου… φόρτου, μέσα σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Το 2018, η τεχνολογία θα εμπλουτιστεί με περισσότερες δυνατότητες, καθώς τα συγκεκριμένα μοντέλα θα μπορούν να διαχειριστούν μέσω των αισθητήρων επερχόμενους κινδύνους λαμβάνοντας τις ενδεδειγμένες ανά περίπτωση αποφάσεις. Επίσης, η βελτιωμένη αυτή εκδοχή του συστήματος πιλοτικής οδήγησης θα παρέχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης ελιγμών και προσπεράσεων στον ανοιχτό δρόμο (Multi Lane Control), χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση από τη μεριά του οδηγού.

Τέλος, το 2020 το σύστημα θα τελειοποιηθεί προσφέροντας μια πλήρως «αυτόνομη» πλοήγηση, με μηδενικές εκπομπές ρύπων, ανεξαρτήτου συνθηκών και περιβάλλοντος (Intersection Control) τόσο σε ΗΠΑ, Κίνα και Ιαπωνία, όσο και στις επιμέρους αγορές της γηραιάς Ηπείρου.

Για όλα αυτά, ο CEO της συμμαχίας Renault-Nissan, Carlos Ghosn, δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης της Nissan που βρίσκεται στο Silicon Valley της Καλιφόρνια:

«Η Renault-Nissan είναι βαθύτατα προσηλωμένη στην επίτευξη του διττού της στόχου που αφορά στην κατασκευή αυτοκινήτων με μηδενικούς ρύπους που συγχρόνως θα διασφαλίζουν πως καμία ζωή επιβάτη δεν θα χαθεί από ατύχημα. Για το λόγο αυτό εξελίσσουμε την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και τις προηγμένες πλατφόρμες συνδεσιμότητας για αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής »._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ