top icon
Επικαιρότητα

Seat Leon Cupra ST: Το ταχύτερο estate στην Πράσινη Κόλαση!

Ένα ακόμα σημαντικό επίτευγμα στην άτυπη μάχη στην Πράσινη Κόλαση του Νίρμπουργκρινγκ. Αυτή τη φορά, από τη Seat και το Leon Cupra ST.

Ένα ακόμα σημαντικό επίτευγμα στην άτυπη μάχη στην Πράσινη Κόλαση του Νίρμπουργκρινγκ. Αυτή τη φορά, από τη Seat και το Leon Cupra ST.

Με χρόνο 7 λεπτών, 58 δευτερολέπτων και 12 εκατοστών, το νέο Leon Cupra ST είναι, σύμφωνα με τη Seat, το ταχύτερο στέισον βάγκον μοντέλο παραγωγής στο φημισμένο «Ρίγκ». Κατά την επίτευξη της εν λόγω επίδοσης, στο πηδάλιο του προσθιοκίνητου μοντέλου, τα οποίο, ειδικά για την περίσταση, ήταν εφοδιασμένο με το εργοστασιακό πακέτο Performance Pack της Seat, ήταν ο καταξιωμένος οδηγός αγώνων Jordi Gene. Θυμίζουμε, επίσης, πως το νέο Leon Cupra ST είναι εφοδιασμένο με το διαφορικό Limited Front Slip Differential, χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, κινητήρα 2,0 λίτρων με ισχύ 280 ίππων και τροχούς διαμέτρου 19 ιντσών. Αναφορικά με την επίδοση αυτή, ο αντιπρόεδρος του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της ισπανικής εταιρείας, Dr Matthias Rabe, δήλωσε: «Το Seat Leon ST Cupra ενισχύει την άποψη ότι ένα στέισον βάγκον αυτοκίνητο δεν πρέπει να αποτελεί συμβιβασμό. Το ρεκόρ αυτό αποτελεί μία ακόμα απόδειξη του σλόγκαν μας Technology to Enjoy θέτοντας νέα στάνταρ. Πρόκειται για ένα σπορ αυτοκίνητο για όλη την οικογένεια».

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο χρόνος των 7:58:12 του ST Cupra είναι καλύτερος από εκείνον του απλού Cupra, έστω και οριακά, κατά μόλις 12 εκατοστά του δευτερολέπτου, παρά το βαρύτερο αλλά και μακρύτερο αμάξωμα σε σχέση με το τελευταίο. Σε σχέση με τον ανταγωνισμό, να προσθέσουμε πως με το επίτευγμα αυτό η Seat «νικά» στην κατηγορία των στέισον βάγκον μοντέλων την αντίστοιχη επίδοση του RS4 της Audi, αλλά και πολλές άλλες κουπέ προτάσεις της αγοράς με σπορ χαρακτήρα._Χ.Α.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ