top icon
Επικαιρότητα

Shell Eco-Marathon

Στις 6-7 Μαίου, στην πίστα Eurospeedway στο Lausitz της Γερμανίας, θα πραγματοποιηθεί ο Ευρωπαϊκός Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell.

Στις 6-7 Μαίου, στην πίστα Eurospeedway στο Lausitz της Γερμανίας, θα πραγματοποιηθεί ο Ευρωπαϊκός Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell. Στον ιδιαίτερο και σημαντικό αγώνα, θα λάβει μέρος για έβδομη συνεχόμενη χρονιά η χώρας μας, και μάλιστα με δύο από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας. Συγκεκριμένα, στις δύο κατηγορίες που υφίστανται, θα λάβουν μέρος η ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και η ομάδα του Πολυτεχνείου της Κρήτης.
 
Το εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με την ομάδα NTUA Eco Marathon, θα λάβει μέρος στην κατηγορία Prototype με όχημα τον Προμηθέα, ο οποίος και φέρει ηλεκτρικό κινητήρα και κυψέλη υδρογόνου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Στη συγκεκριμένη κατηγορία ο σχεδιασμός επικεντρώνεται στη μείωση της οπισθέλκουσας δύναμης και στη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας τους, γεγονός που είναι εμφανές από τη φουτουριστική σχεδίαση.
 
Το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, με την ομάδα TUC Eco Racing, θα λάβει μέρος για τρίτη χρόνια στο διαγωνισμό Οικονομίας, και θα προσπαθήσει για τη διάκριση στην κατηγορία Urban Concept με όχημα το ER10. Στην συγκεκριμένη κατηγορία, το αυτοκίνητο της ομάδας κάνει χρήση ηλεκτρικού κινητήρα με κυψέλη υδρογόνου, αλλά με τους κανονισμούς να επιβάλλουν κοινά σημεία με αυτοκίνητα παραγωγής, όπως τον υποχρεωτικό για φέτος χώρο αποσκευών!
 
Στον αγώνα, που θα λάβουν μέρος 211 ομάδες, με μαθητές και φοιτητές από 24 χώρες, ο κύριος στόχος είναι να διανύσουν τη μέγιστη δυνατή απόσταση μόλις με ένα λίτρο καυσίμου. Ραντεβού στη Γερμανία λοιπόν, στις 6-7 Μαίου!_Π.Τ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ