top icon
Επικαιρότητα

Skoda Vision X Concept: Βενζίνη, φυσικό αέριο και ρεύμα

Το Skoda Vision X είναι ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο που συνδυάζει το παρόν με το μέλλον της αυτοκίνηση. Αν μη τι άλλο, σε ό,τι αφορά στις κινητήριες μονάδες του.

Πέραν των τεχνολογιών που υιοθετεί στις κινητήριες μονάδες του, το νέο Skoda Vision X Concept που θα αποκαλυφθεί πλήρως στη Γενεύη την επόμενη κιόλας εβδομάδα δεν είναι παρά η… προεπισκόπηση των αντιπάλων των Seat Arona και VW T-Roc που έτσι θα αποτελέσει, μετά τα Karoq και Kodiaq, την τρίτη κατά σειρά πρόταση των Τσέχων στην κατηγορία των SUV μοντέλων.

Όπως προείπαμε, το ενδιαφέρον στην πρωτότυπη εκδοχή του μοντέλου εστιάζεται στις κινητήριες μονάδες, με τον 1.500άρη TSI κινητήρα βενζίνης που κινεί τους εμπρός τροχούς να μπορεί να καταναλώσει και φυσικό αέριο (Compressed Natural Gas – CNG) αποδίδοντας με τη χρήση του τελευταίου 130 ίππους και ροπή 250 Nm. Οι δεξαμενές αποθήκευσής του είναι εγκατεστημένες κάτω από το πίσω κάθισμα και στο πίσω από τον… πίσω άξονα του αυτοκινήτου.

Από εκεί και πέρα, το παρόν δίνει μια γεννήτρια-μίζα και ένας ηλεκτροκινητήρας, που τροφοδοτείται με ενέργεια με την αρωγή 48βολτου κυκλώματος και μιας μπαταρία ιόντων λιθίου μεταφέροντας την κίνηση στους πίσω τροχούς. Όπως επισημαίνεται, ο ηλεκτροκινητήρας προσφέρει σχεδόν 30 ίππους και από τη θέση της ακινησίας ροπή της τάξης των 70 Nm.

Σύμφωνα με την Skoda, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της όλης διάταξης περιορίζονται στα 89 gr/χλμ. και η αυτονομία στα 650 χλμ. Μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για «ηλεκτρική αυτονομία» της τάξης των μόλις 2 χλμ. Αντίθετα, επιβεβαιωμένο από το στρατόπεδο της Skoda είναι πως το τυπικό «0-100» ολοκληρώνεται σε χρόνο 9,3 δλ.

Από πλευράς διαστάσεων, παρ’ ότι το Vision X Concept βασίζεται στο δάπεδο MQB του VW Group, το μήκος του αμαξώματος αγγίζει τα 4,25 μ. (Arona: 4,14 μ., T-Roc: 4,23 μ.), με το ύψος να μην ξεπερνά τα 1,5 μ., το πλάτος τα 1,8 μ. και το μεταξόνιο τα 2.645 χλστ._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ