top icon
Επικαιρότητα

Σκοτώθηκε ο Αντρέα Πινινφαρίνα

O Αντρέα Πινινφαρίνα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Pininfarina S.p.A.», έχασε τη ζωή του το πρωί της 7ης Αυγούστου, ύστερα από σύγκρουση της μοτοσικλέτας του με αυτοκίνητο στην μικρή πόλη Τροφανέλο, στην περιοχή του Τορίνο. Το μοιραίο ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια της μετάβασής του στο Καμπιάνο, όπου βρίσκεται το κέντρο έρευνας και τεχνολογίας του μεγάλου ιταλικού σχεδιαστικού οίκου. Ο ηλικίας 51 ετών Αντρέα αφήνει πίσω του τη συζυγό του Χριστιάνα και τρία  παιδιά, δύο γιούς και μια κόρη.
 
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Pininfarina S.p.A.» από το 2006, γεννήθηκε στο Τορίνο τον Ιούνιο του 1957 και ήταν γιός του σημερινού επίτιμου προέδρου της εταιρείας Σέρτζιο Πινιφαρίνα. Το 1982, ύστερα από σπουδές μηχανολογίας στο Πολυτεχνείο της γενέτειράς του, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από τις ΗΠΑ, όπου εργάστηκε στην «Freuehauf Corporation». Λίγο αργότερα ξεκίνησε τη δραστηριότητά του στην οικογενειακή επιχείρηση και σύντομα ανέλαβε την ευθύνη του προγράμματος για το project της Cadillac Allante. Στη συνέχεια απέκτησε μεγάλη εμπειρία, υπηρετώντας την επιχείρηση από διάφορες υπεύθυνες θέσεις και ανερχόμενος σταδιακά προς την ηγεσία της.
 
Η απώλειά του έρχεται σε μια εποχή πολύ δύσκολη από οικονομικής πλευράς για την εταιρεία, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τα πράγματα.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ