top icon
Επικαιρότητα

«Sold out» το Honda S660

Που; Μα, φυσικά, στην Ιαπωνία, όπου και διατίθεται κατ’ αποκλειστικότητα το λιλιπούτειο roadster της Honda.

Τουλάχιστον, προς το παρόν, μιας και εντείνονται οι φήμες που θέλουν το μόλις 3,4 μ. αυτό μοντέλο να… πατά κάποια στιγμή τους τροχούς του και στις επιμέρους αγορές της γηραιάς ηπείρου με την ονομασία S1000 και κινητήρα 1,0 λίτρου, υπερτοφοδοτούμενου ασφαλώς, ο οποίος θα ξεπερνά σε ισχύ τους 120 ίππους. Μέχρι όμως να συμβεί το… ευχάριστο αυτό γεγονός, ο ξεσκούφωτος αυτός «πύραυλος τσέπης» της Honda θα συνεχίσει να αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο της εγχώριας αγοράς, όπου η ζήτησή του κυριολεκτικά ξεπερνά κάθε προσδοκία. Πιο συγκεκριμένα, όπως επίσημα ανακοινώθηκε, η φετινή παραγωγή του εξαντλήθηκε ήδη με τις παραγγελίες να φτάνουν… απροβλημάτιστα στις 8.660 μονάδες και τους ισάριθμους ιδιοκτήτους τους να καταβάλλουν με εξαιρετική… προθυμία το οικονομικό αντίτιμο που αναλογεί για την απόκτησή του Ήτοι, 1.980.000 ιαπωνικά γεν, δηλαδή κάτι περισσότερο από 16.000 ευρώ.

Το αξιοπερίεργο, ακόμα και για τους ίδιους τους ιθύνοντες της Honda, είναι πως τέσσερις στους πέντε αγοραστές του νέου S660 είναι άνω των… 40 ετών, γεγονός που δεν συμβαδίζει (θεωρητικά τουλάχιστον…) με τον νεανικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Και για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, το 1999, εποχή που η Honda λάνσαρε για πρώτη φορά το S2000, μόλις ένας στους πέντε αγοραστές ξεπερνούσε το άτυπο αυτό ηλικιακό όριο…

Θυμίζουμε πως την κίνηση στο S660 εξασφαλίζει ένας 3κυλινδρος κινητήρας τούρμπο με χωρητικότητα 0,66 λίτρων, ο οποίος περιστρέφεται αγόγγυστα έως και τις 7.700 σ.α.λ. αποδίδοντας 64 ίππους και ροπή 104 Nm. Φυσικά, όλα αυτά… μεταφέρονται στους πίσω τροχούς μέσω χειροκίνητου ή CVT κιβωτίου._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ