top icon
Επικαιρότητα

Σταδιακή έξοδο από την αγορά των πετρελαιοκίνητων επιβατικών στην Ευρώπη προαναγγέλλει η Nissan

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της εταιρείας, τις οποίες επικαλούνται σήμερα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Nissan θα σταματήσει σταδιακά τη διάθεση πετρελαιοκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με σημερινη ανάρτηση του Reuters, εκπρόσωπος της Nissan δήλωσε ότι θα υπάρξει σταδιακή απόσυρση της ιαπωνικής εταιρείας από την αγορά των πετρελαιοκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη. Άλλη, μη κατονομαζόμενη επίσης πηγή, είχε αναφέρει στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο τον περασμένο μήνα ότι η Nissan σχεδιάζει να περικόψει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο της στο Sunderland, το μεγαλύτερο του είδους στη Ηνωμένο Βασίλειο, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης των πετρελαιοκίνητων εκδόσεων στην Ευρώπη.

Κοινή είναι πλέον η παραδοχή πως η αυτοκινητοβιομηχανία στο σύνολό της, αλλά και οι προμηθευτές της, καλούνται σε βάθος χρόνου να «αντιμετωπίσουν» τις ολοένα και πιο αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών στρεφόμενοι σε μεγάλες επενδύσεις στα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Διαβάστε επίσης: Ντίζελ, βενζίνη ή ρεύμα; Η Ευρώπη δίνει τις απαντήσεις

Για το όλο θέμα, η εκπρόσωπος της Nissan φέρεται να δήλωσε στο Reuters τα εξής:

«Μαζί με άλλους κατασκευαστές και φορείς βλέπουμε την προοδευτική μείωση των πωλήσεων των ντίζελ αυτοκινήτων, αλλά βραχυπρόθεσμα δεν αναμένουμε το ξαφνικό τέλος τους. Σε αυτό το σημείο και για πολλούς πελάτες, οι σύγχρονοι πετρελαιοκινητήρες θα παραμείνουν σε ζήτηση και θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμοι στο πλαίσιο της προσφοράς κινητήρων της Nissan».

Και προσέθεσε:

«Στην Ευρώπη, όπου συγκεντρώνονται οι πωλήσεις των ντίζελ αυτοκινήτων μας, η ώθηση που δίνουμε στην ηλεκτροκίνηση θα μας επιτρέψει να σταματήσουμε σταδιακά τη διάθεση πετρελαιοκίνητων εκδόσεων στα επιβατικά μοντέλα τη στιγμή της ανανέωσής τους»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ