top icon
Επικαιρότητα

Στη Σαγκάη το νέο VW C Coupe GTE

Ένα πολυτελές σεντάν με υβριδική καρδιά παρουσίασε η VW στην Έκθεση της Σαγκάης.

Ένα πολυτελές σεντάν με υβριδική καρδιά παρουσίασε η VW στην Έκθεση της Σαγκάης.

Τι ακριβώς πρεσβεύει το νέο C Coupe GTE; Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, πρόκειται για το μοντέλο που στην κινεζική αρχικά αγορά θα συμπληρώσει το «κενό» ανάμεσα στο Passat και το Phaeton, βασιζόμενο στην πλατφόρμα MLB του VW Group. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο σχεδιασμού της εταιρείας, το C Coupe GTE «φωτογραφίζει» τη μορφή που αναμένεται να έχουν πολλά από τα μελλοντικά premium σεντάν της VW και, ασφαλώς, του μοντέλου που θα παραλάβει τη σκυτάλη από τη ναυαρχίδα της γκάμας της. Επί της ουσίας, το νέο αυτό πρωτότυπο, το οποίο εντυπωσιάζει με το μακρύ εμπρός καπό, τις χαμηλού προφίλ πλευρικές γυάλινες επιφάνειες, την εντυπωσιακή παραλληλόγραμμη μάσκα και τις δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος, έχει μήκος που ξεπερνά τα 5 μ., πλάτος 1,93 μ., και μεταξόνιο, ούτε λίγο ούτε πολύ, 3,0 μ.

Κάτω από το καπό συναντάμε ένα plug in υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο αποτελείται από έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα με τούρμπο της γενιάς TSI με απόδοση 210 ίππων, σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος βρίσκεται «ενσωματωμένος» στο αυτόματο και 8τάχυτο για την περίσταση κιβώτιο ταχυτήτων. Φυσικά, το όλο «πακέτο» ολοκληρώνεται με μια συστοιχία συσσωρευτών ενέργειας ιόντων λιθίου εγκατεστημένες στο πίσω μέρος του αμαξώματος. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα ανέρχεται στους 124 ίππους, ενώ συνδυαστικά οι δύο μονάδες παραγωγής ισχύος αποδίδουν 245 ίππους και ροπή 500 Nm εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 8,6 δλ. και τελική ταχύτητα 232 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με την VW, η αυτονομία κίνησης του C Coupe GTE αποκλειστικά με την αρωγή του ηλεκτροκινητήρα ανέρχεται στα 50 χλμ. με ταχύτητες κίνησης που δεν υπερβαίνουν τα 130 χλμ./ώρα, τιμή που εκτοξεύεται στα 800 χλμ. όταν στο… παιχνίδι μπει και ο θερμικός κινητήρας. Η συνδυασμένη μέση κατανάλωση φτάνει τα μόλις 2,3 λιτ./100 χλμ., ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα περιορίζονται στα μόλις 55 gr για κάθε χιλιόμετρο κίνησης._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ