top icon
Επικαιρότητα

Στην Έκθεση της Γενεύης η νέα Porsche 911 R

Μια ειδική έκδοση της 911 που βασίζεται στη GT3 και -φυσικά- απευθύνεται στους… φανατικούς οπαδούς του είδους.

Το ότι η Porsche σχεδιάζει να παρουσιάσει μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής της νέας 911, είναι ήδη γνωστό. Αυτό που -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- δε γνωρίζαμε είναι το «πότε» και, φυσικά, το «που» οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας σχεδιάζουν να αποκαλύψουν τη νέα τους δημιουργία. Σήμερα το όλο… μυστήριο φαίνεται να φτάνει στο τέλος του, καθώς ο Υπεύθυνος Προϊόντων της Porsche, August Achleitner, μιλώντας στο Motoring.com.au, ήταν κάτι παραπάνω από αποκαλυπτικός:

«Ελάτε στη Γενεύη και θα το ανακαλύψετε».

Σε αντίθεση, τα στελέχη της γερμανικής φίρμας κρατούν κλειστό το στόμα τους αναφορικά με τις επιμέρους προδιαγραφές του μοντέλου, η ονομασία του οποίου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα συνοδεύεται από το καθ’ όλα… αποκαλυπτικό γράμμα «R». Κατά πάσα πιθανότητα, η νέα Porsche 911 R θα είναι μια έκδοση που θα κατασκευαστεί σε όχι περισσότερα από 600 αντίτυπα. Αυτό όμως κάθε άλλο παρά «μειώνει» το χαρακτήρα της, αφού ουσιαστικά θα πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της σκληροπυρηνικής GT3.

Άγνωστο παραμένει αν στο πίσω μέρος του αμαξώματος θα φιλοξενείται είτε ο γνωστός 3,8 ατμοσφαιρικός κινητήρας της «απλής» GT3, είτε ο 4λιτρος της GT3 RS. Όποια και αν είναι η επιλογή των Γερμανών, βέβαιο είναι πως ο κινητήρας της νέας 911 R θα συνδυάζεται κατ’ αποκλειστικότητα με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και όχι με το γνωστό «διπλόδισκο» PDK κιβώτιο της εταιρείας.

Αν και η πληροφορία δεν έχει επισήμως επιβεβαιωθεί, όλα δείχνουν πως το παρουσιαστικό της νέας 911 R δεν θα κοσμείται από τα κραυγαλέα αεροδυναμικά βοηθήματα που συναντάμε στις GT3 και GT3 RS, καθώς στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσουν ένα απολαυστικό στην οδήγηση σύνολο με «ήπιο», όμως, σχεδιαστικό προφίλ, που να «φέρνει» αρκετά σε εκείνο των υπερτροφοδοτούμενων εκδόσεων της οικογένειας «911»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ