top icon
Επικαιρότητα

Στο φως και το Opel Insignia Country Tourer

Μετά τα Grand Sport και Sports Tourer, η Opel παρουσιάζει μια ακόμα παραλλαγή του νέου Insignia.

Η γερμανική εταιρεία εμπλουτίζει τη γκάμα του μεσαίου οικογενειακού της μοντέλου παρουσιάζοντας και επίσημα την τρίτη κατά σειρά παραλλαγή αμαξώματος. Το νέο Insignia Country Tourer, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές του επερχόμενου καλοκαιριού, διακοσμείται από πιο… περιπετειώδεις πινελιές με χαρακτηριστικότερες εκείνες που αφορούν στα πλαστικά προστατευτικά των θόλων των τροχών και το διαφορετικό «τελείωμα» των προφυλακτήρων.

Από εκεί και πέρα, οι μηχανικοί από το Russelsheim τροποποίησαν τις… διαθέσεις της ανάρτησης, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της απόστασης του αμαξώματος από το έδαφος κατά 20 χλστ. Με δεδομένο τον οδηγικό χαρακτήρα της κατασκευής, η Opel προίκισε την έκδοση Country Tourer με το νέο σύστημα τετακίνησης Twinster από το οποίο απουσιάζει το κλασσικό πίσω διαφορικό. Αντ’ αυτού, συναντάμε ένα σύστημα με δύο υδραυλικά ελεγχόμενους συμπλέκτες, που κατανέμουν, ανάλογα με τις απαιτήσεις ή τις συνθήκες οδήγησης, τη ροπή του κινητήρα σε κάθε τροχό του πίσω άξονα ξεχωριστά. Το σύστημα torque vectoring που ενσωματώνει η συγκεκριμένη διάταξη στον πίσω άξονα του αυτοκινήτου έχει την ιδιότητα να «στέλνει» μεγαλύτερη ροπή στον εξωτερικό πίσω τροχό όταν το αυτοκίνητο στρίβει αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό τα επίπεδα πρόσφυσης.

Σύμφωνα με την Opel, η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου «αποφασίζει» για την κατανομή της ροπής ανάμεσα στους τροχούς του πίσω άξονα λαμβάνοντας υπόψη παραμέτρους, όπως το είδος της επιφάνειας, η θέση του πεντάλ του γκαζιού και τη γωνία του τιμονιού. Από εκεί και πέρα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στις προκαθορισμένες ρυθμίσεις Standard, Tour και Sport του συστήματος, με την τελευταία μάλιστα να εξασφαλίζει μικρές και διασκεδαστικές, κατά την Opel, τάσεις υπερστροφής.

Διαβάστε επίσης: Οδηγούμε το νέο Insignia Grand Sport

Στους υπόλοιπους τομείς, η έκδοση Country Tourer δε διαφέρει από τις Sports Tourer παραλλαγές τις οικογένειας. Το πλαίσιο Flex Ride δίνει το παρών και εδώ, κάτι που συμβαίνει και με τις ουκ ολίγες τεχνολογίες που συμβάλλουν στις… ποιοτικότερες και πιο ασφαλείς μετακινήσεις των επιβατών. Από την πραγματικά… ατελείωτη σχετική λίστα αξίζει να σταθεί κανείς στα προηγμένα φώτα IntelliLux LED matrix, που κάνουν τη νύχτα μέρα προσαρμόζοντας διαρκώς τη δέσμη τους ανάλογα με τις συνθήκες, στο head-up display, και μετέπειτα στο Σύστημα Διατήρησης και Προσαρμογής της Ταχύτητας, που φυσικά διαθέτει σύστημα φρεναρίσματος εκτάκτου ανάγκης.

Δεν παραλείπουμε τα συστήματα Rear Cross Traffic Alert, Advanced Park Assist, Side Blind Zone Alert, Forward Collision Alert, Traffic Sign Assistant, Lane Keep Assist με αυτοματοποιημένη διόρθωση διεύθυνσης, καθώς και τις τέσσερις στο σύνολο κάμερες για περιμετρική απεικόνιση όλων όσων εκτυλίσσονται πέριξ του αυτοκινήτου. Άξιες αναφοράς είναι επίσης οι υπηρεσίες… προσωπικού βοηθού (Personal Assistant) που πλέον μπορεί να προσφέρει το γνωστό OnStar της Opel, τα νέα ηχοσυστήματα της Bose και φυσικά οι δυνατότητες συνδεσιμότητας για κάθε είδους ηλεκτρονικές συσκευής τις οποίες εξασφαλίζει το γνωστό πολύ-σύστημα InterLink του Γερμανού κατασκευαστή.

Διαβάστε επίσης: Ξεκίνησε η παραγωγή του Opel Insignia Grand Sport και Sport Tourer (video)

Προς το παρόν, η Opel δεν ανακοινώνει ποια θα είναι τα μηχανικά σύνολα που θα συνοδεύουν το νέο Insignia Country Tourer, κάτι που θα αποκαλυφθεί πριν την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης στις αρχές του προσεχούς φθινοπώρου._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ