top icon
Επικαιρότητα

Στο Isle of Man με τη νέα Porsche 911 GT3 RS (34 photos+video)

Ή, αλλιώς, η συνάντηση δύο θρύλων.

H Porsche δεν είχε κανέναν απολύτως δισταγμό όταν αποφάσισε να προσκαλέσει μόλις 12 εκπροσώπους του αυτοκινητικού Τύπου προκειμένου να οδηγήσουν στο «προκλητικό» Isle of Man τη νέα 911 GT3 RS. Και, μάλιστα, όχι ένα, αλλά δύο αντίτυπα της, αμφότερα «ντυμένα» με το εντυπωσιακό Viper Green χρώμα, με το δεύτερο να «φορά» το έξτρα πακέτο αναβάθμισης Weissach. Ναι, μιλάμε για την κορυφαία έκδοση της σειράς, με την οποία η Porsche κατάφερε να «γράψει» πριν λίγες μόλις μέρες στο Nurburgring χρόνο 6:56.40.

Διαβάστε επίσης: O Walter Röhrl ντριφτάρει στον πάγο με την Porsche 911 GT3 RS (+video)

Για τους απανταχού petrolheads, το «μικρό» σε έκταση Isle of Man (σ.σ.: η συνολική του επιφάνεια δεν υπερβαίνει τα μόλις 575 τετραγωνικά χιλιόμετρα) είναι ταυτόσημο της απόλυτης ταχύτητας, με τη διάσημη διαδρομή Tourist Trophy των 60,73 χλμ. να συνεχίζει να προσφέρει από το… 1907 μέχρι και σήμερα μοναδικές συγκινήσεις στους αγωνιζόμενους. Σε τέσσερις, αλλά και σε δύο τροχούς.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η νέα Porsche 911 GT3 RS

Για τις ανάγκες της εν λόγω παρουσίασης, η Porsche επιστράτευσε τις υπηρεσίες δύο πολύπειρων οδηγών στο συγκεκριμένο τερέν: του… ντόπιου, Mark Higgins, του τρεις φορές Πρωταθλητή Μ. Βρετανίας που από το 2016 κατέχει το ρεκόρ απόλυτου «γύρου» στο Isle of Man στο μαγικό κόσμο των τεσσάρων τροχών με μ.ω.τ. 207,171 χλμ./ώρα, καθώς και του αναβάτη και νικητή εις… διπλούν του εν λόγω αγώνα, Steve Platter, ο οποίος για τον περίσταση έφερε μαζί του τη νέα Ducati Panigale V4 S.

«Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι υποτιμούν πόσο καλοί είναι οι δρόμοι εδώ. Ρέουν και είναι πολύ γρήγοροι. Είναι οι πιο απαιτητικοί που έχω οδηγήσει ποτέ στη ζωή μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο… τροπαιούχος στο Isle of Man Βρετανός οδηγός.

Διαβάστε επίσης: Δείτε το ρεκόρ και το in-car βίντεο του Mark Higgins στο Isle of Man (+video)

Και για να «δέσει» ακόμα περισσότερο η συνταγή της διαφορετικής αυτής παρουσίασης, οι Γερμανοί έδωσαν έξτρα… χρώμα φέρνοντας μαζί τους στο «νησί» και τους προγόνους της σύγχρονης 911 GT3 RS (991.2), συμπεριλαμβανομένης ασφαλώς και της εμβληματικής 2.7 RS.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο αλλά και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση που ακολουθεί._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ